Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue lisää näköislehdestä: "Minä en puhu paskaa, vaan tiedettä" – julkkislääkäri Tapani Kiminkinen ei jätä työntekoa vaikka jääkin eläkkeelle

Näköislehdessä tänään 20 sivua lisää luettavaa tilaajille. Tässä poimintoja:

Henkilö: Pian lääkärin virkansa jättävä Tapani Kiminkinen on hoitanut potilaita Saarijärvellä 42 vuotta. Siinä ohessa maalaislääkäristä tuli tunnettu terveysvalistaja ja esiintyjä, joka viihtyy niin tavallisen kansan kuin julkkistenkin seurassa.

Maalaislääkärin tavaramerkiksi on muodostunut puhetapa, jossa hän lääkärilatinan sijaan pyrkii sanoittamaan asioita kansanomaisesti.

– Minä en puhu paskaa, vaan tiedettä. Teen sen omalla tavallani, jota ihmiset ymmärtävät.

Ylipaino: Suomalaisten ylipaino-ongelma kasvaa vuosi vuodelta, ja lääkehoito yleistyy sen myötä. Markkinoilla on kolme eri laihdutuslääkettä, joita lääkärit uskaltavat myös kirjoittaa laajan tutkimuksen ja käyttökokemusten takia.

Raha: Koti on vahva vaikuttaja, kun muodostamme käsityksemme rahasta ja vaurastumisesta.

Fysioterapeutti Otteliina Rantanen, 31, on laman lapsi. Lapsuudenperheen rahat menivät elämiseen, ja ajatus säästämisestä jäi Rantaselle hiukan vieraaksi.

Raha: Lottokansa tuli järkiinsä äkkirikastumista esiin tuoneiden villitysvuosien jälkeen. Nyt on alkanut taas korostua se, että vaurastumisen eteen on nähtävä vaivaa ja annettava sille aikaa.

Hyvinvointi: Tatu Saarikon sietämättömiin selkäkipuihin auttaa vain yksi lääke, mutta siihen hän ei ole saanut reseptiä pariin vuoteen. Lääkekannabista käyttävät potilaat ovat Suomessa ahdingossa, sillä reseptin saaminen on tehty lähes mahdottomaksi.

Urheilija: Kuka minä olen? Sitä Harri Väisänen kyseli toistuvasti itseltään, kun jätti taakseen pitkän ja menestyksekkään voimanostouran. Luopuminen ei ollut helppoa. Jäljet kehossa muistuttavat rankoista vuosista loppuelämän.

Lue liite tänään näköislehdestä.

Näköislehti kuuluu kaikkiin Sipoon Sanomien tilauksiin. Aktivoi lukuoikeutesi tästä.

Jos et vielä ole tilaaja, voit kokeilla Sipoon Sanomien verkkopalveluja kuuden kuukauden ajan hintaan 2,90e/kk. Tilaa 6 kuukauden kokeilujakso.