Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hyvänmielen lahjakeräys sipoolaislapsille alkaa – viime vuonna paketteja kertyi parisataa

Jo perinteeksi muodostunut Lahja lapselle -keräys alkaa jälleen tulevana viikonloppuna Sipoossa. MLL Sipoon yhdistyksen ja Sipoon seurakuntien organisoimassa keräyksessä on tarkoitus kerätä lahjoituksina joulupaketteja vähävaraisten sipoolaisperheiden lapsille.

Keräyksen aikana voi käydä hakemassa Sipoon kirjastoissa olevista joulukuusista pienen lappusen, jossa kerrotaan, minkä ikäiselle tytölle tai pojalle voi ostaa joululahjan.

Sipoon MLL:n tiedotteessa kerrotaan, että Nikkilän kirjastoon korttipuu ilmestyy lauantaina 19. marraskuuta ja Söderkullan kirjastoon sunnuntaina 20. marraskuuta. Keräys jatkuu 10. joulukuuta asti. Joululahjan voi toimittaa kuusen alle kirjastoihin tai Nikkilän kirkkoherranvirastoon niiden aukioloaikoina.

– Lahjojen saajat ovat sipoolaisia lapsia ja nuoria, vauvaikäisestä seitsemäntoistavuotiaaksi saakka. Hyviä lahjaideoita pienemmille lapsille ovat lelut ja erilaiset piirustus- ja askartelutarvikkeet. Lahjapaketin mukaan voi liittää lapun, jossa on infoa paketin sisällöstä, MLL Sipoon yhdistyksen hallituksen jäsen Sonja Hällfors vinkkaa tiedotteessa.

Lahjapakettien lisäksi lahjakeräykseen voi tuoda ruokalahjakortteja paikallisiin kauppoihin. Seurakunnan vapaaehtoiset ovat myös neuloneet villasukkia ilahduttamaan perheitä lasten lahjojen lisäksi.

Myös yritykset voivat osallistua eri tavoin keräykseen, vaikkapa ruokalahjakorttien avulla. Esimerkiksi Arlan tiloissa on oma joulukuusi, jonka alle työntekijät voivat tuoda lahjoja sipoolaisille lapsiperheille osana Lahja lapselle -keräystä.

Seurakuntien diakoniatyöntekijät toimittavat lahjat perheille. Lahjojen tarpeen selvittämisessä seurakuntien diakoniatyö on saanut apua kunnan sosiaalitoimelta.

– Viime vuonna lahjoja jaettiin eteenpäin reilulle kahdellesadalle lapselle. Keräys on ollut suosittu ja se on tuonut iloa moniin perheisiin, Sipoon suomalaisen seurakunnan perhediakoni Piia Tupelin kertoo tiedotteessa.