Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomeen tulvii puoli miljoonaa kirjettä Joulupukille – Näitä maailman lapset toivovat nyt joululahjoiksi

Suomen pohjoisimpaan postitoimistoon Rovaniemen napapiirille saapuu vuosittain puoli miljoonaa kirjettä, jotka on tarkoitettu Joulupukille. Asiasta kertoo Postin viestintäpäällikkö Anna Bjarland.

– Vuosien varrella kirjeitä on saapunut yli 200 maasta. Kirjeet sisältävät ainutlaatuisia tietoja; niistä voi lukea ihmisten erilaisista toiveista, unelmista, peloista ja iloista, Bjarland kertoo Postin tiedotteessa.

Lasten kirjeissä on usein toiveita joululahjoista, kuten leluista ja kodin elektroniikasta, mutta myös aikuiset avaavat sydämensä joulupukille.

– Poikkeukselliset viime vuodet näkyvät myös kirjeiden toiveissa: kirjeiden vallitsevia teemoja ovat ystävällisyys, inhimillisyys, rakkaus ja maailmanrauha, mutta myös onnellisuus ja toive ystävistä tai vaikka yhteisestä joulusta.

Perinteisten kirjeiden ja korttien lisäksi joulupukille lähetetään kaikenlaista tavaraa, esimerkiksi porkkanoita poroille ja parranajokone, jotta pukki saa parran ajettua kesällä.

Pukki on myös saanut muun muassa lukujärjestyksen, jotta hän voi kirjata itselleen hengähdys- ja lepotaukoja kalenteriin selviytyäkseen kaikesta.

Joulupukille tulvii myös paljon tutteja, kun halutaan saada lapset luopumaan niistä – samoin Suomeen lähetetään erilaisia herkkuja, piirustuksia ja villasukkia.