Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue lisää näköislehdestä: Rakastuneen nuorukaisen tuliainen ei unohdu – jatkojohtokela on tallessa vielä 46 vuotta myöhemminkin

Näköislehdessä tänään 16 sivua lisää luettavaa tilaajille. Tässä poimintoja:

Muistot: Joskus yksittäisestä ostoksesta tulee rahallista arvoaan suurempi, suorastaan ikimuistoinen. Kulutustutkija Terhi-Anna Wilska sanoo, että yleensä unohtumattomimpia ovat hankinnat, joihin liittyy ihmisiä yhdistävä tarina. Niin on ollut myös Iiris ja Timo Vuorisen kohdalla. Saksan-reissun tuliainen – jatkojohtokela – on palvellut vaimoa jo 46 vuotta.

Seksuaalisuus: Seksuaalinen haluttomuus on yleistä, sanoo parisuhde- ja seksuaaliterapeutti Jonna Räisänen. Usein sille on löydettävissä myös syy.

Kulttuuri: Miten tehdä murha, josta ei jää heti kiinni? Kirjailijat Leena Lehtolainen, Lauri Lattu ja Tuomas Lius kertovat, miten vaikeat aiheet syntyvät sivuille.

Laulaja: Suomenkielisellä lyriikalla on vahva sijansa Piia Viitasen musiikissa. Yksi sanoituksista tuntuu juuri nyt pelottavan ajankohtaiselta. Vuonna 2019 julkaistun Meidän jälkeemme hiljaisuus -kappaleen taustalla on lehtiartikkeli, jossa ruodittiin ydinasehistoriaa.

Matka: Henri Mattila on käynyt kaikissa maailman maissa. Maalista tuli täyteen juuri ennen kuin koko maailma sulkeutui.

Hyvinvointi: Mielenterveyden häiriöt yleistyvät merkittävästi nuoruudessa.

Psykologian lisensiaatti Vera Gergov valaa kuitenkin uskoa nuoriin: diagnoosi ei ole lopullinen tuomio, ja hoito auttaa heistä useimpia.

Kulttuuri: Jussi-Pekka Piiraisella oli eksistentialistinen kriisi kitaristina kesällä 2018. Sen seurauksena syntyi maailman ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa guitele, joka yhdistää kitaran ja pienkanteleen.

Lue liite tänään näköislehdestä.

Näköislehti kuuluu kaikkiin Sipoon Sanomien tilauksiin. Aktivoi lukuoikeutesi tästä.

Jos et vielä ole tilaaja, voit kokeilla Sipoon Sanomien verkkopalveluja kuuden kuukauden ajan hintaan 2,90e/kk. Tilaa 6 kuukauden kokeilujakso.