Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nyt on tarjolla harvinainen ja pysäyttävä työpaikka – vakuutusyhtiö rekrytoi ihmisen, jonka tehtävänä on keskustella kuolemasta

Henkivakuutusyhtiö Kaleva etsii ihmistä harvinaiseen ammattiin. Kysymyksessä on kuolemantaitovalmentaja.

Joulukuussa rekrytoitavan uuden työntekijän tehtävänä on kannustaa ihmisiä keskustelemaan kuolemasta rohkeammin kuin perinteisesti. Selvitykset osoittavat, että omaan kuolemaan varautumisesta puhuminen läheisten kanssa on joka kolmannelle suomalaiselle melko vaikeaa tai suorastaan mahdotonta. 90 prosentilla suomalaisista ei ole Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen Etlan mukaan vapaaehtoista henkivakuutusta.

Tämän lisäksi henkivakuutusten korvaussummat koetaan niin pieniksi, etteivät ne yleensä riitä säilyttämään perheen elintasoa.

– Kuolema on vakava asia, josta vaietaan mielellään viimeiseen asti. Tekemämme kyselytutkimuksen mukaan joka kolmannen suomalaisen on melko vaikeaa tai suorastaan mahdotonta puhua läheistensä kanssa omaan kuolemaan varautumisesta. Noin joka toinen sanoi, että läheisen kuolemaan varautumisesta on vielä vaikeampi puhua kuin omasta kuolemasta, Henkivakuutusyhtiö Kalevan johtaja Minna Mikkanen sanoo tiedotteessa.