Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kallbäckin liikenneympyrä koristellaan kompassilla – yli puolen miljoonan euron hankkeen avajaisia juhlitaan 12. joulukuuta

Kylttikohusta tunnetuksi tullut Kallbäckin uusi kiertoliittymä Söderkullassa on valmistunut, Sipoon kunta tiedottaa. Uuden Porvoontien, Söderkullantien ja Eriksnäsintien risteyksessä sijaitsevan liikenneympyrän avajaisia juhlitaan paikan päällä maanantaina 12. joulukuuta kello 11 alkaen. Kunta tarjoaa joulupuuroa ja glögiä noin viidellekymmenelle osallistujalle. Lisäksi ohjelmassa on juhlapuheita ja oheisohjelmaa.

Autolla saapuvien kannattaa jättää autonsa Söderkullan keskustaan. Kiertoliittymän kupeessa ei ole parkkipaikkoja eikä autoja voi jättää tien varteen liikenneturvallisuuden takia.

Kiertoliittymän keskelle on suunnitteilla kompassikuvio. Kunnan mukaan koristelu toteutetaan kivityönä siten, että erivärisistä kivistä muodostetaan kompassin suunnat. Kivet tullaan upottamaan asfalttiin ensi vuoden aikana. Sen suurempaa teosta tai istutuksiakaan ei ole tulossa, koska kiertoliittymän keskiosan ja reunakivien on oltava yliajettavia.

Uusi Porvoontie toimii osana ely-keskuksen erikoiskuljetuksen runkoreittiä, joten siinä kulkee myös normaaliliikenteelle sallitut mitta- tai massarajat ylittäviä kuljetuksia.

Huhtikuun lopulla 2022 käynnistyneen katu-urakan urakoitsijana toimi Katupojat Oy. Urakka maksaa Sipoon kunnalle kokonaisuudessaan noin 550 000 euroa.