Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomessa liikkuu nyt runsaasti hengitystieinfektioita – THL päivitti koronaohjeistustaan

THL tiedottaa, että se on päivittänyt koronaohjeistustaan. Taustalla on muun muassa se, että Suomessa liikkuu tällä hetkellä runsaasti eri hengitystieinfektioita. Lisäksi Influenssaepidemia on alkanut ja RS-viruksen aiheuttamia tautitapauksia on paljon. Koronatilanne on vakaa, mutta virusta kiertää väestössä edelleen runsaasti.

Koronalta, influenssalta ja muilta hengitystieinfektioilta voi suojautua samoin keinoin.

– Ota suositellut rokotukset – ne ovat paras keino suojautua vakavalta taudilta. Sairasta kotona – myös joulun aikaan. Pese kädet, yski ja aivasta hihaan – hengitystieinfektioita vältetään parhaiten huolehtimalla hygieniasta. Arvioi oma riskisi, käytä tarvittaessa maskia ja pidä etäisyyttä ja huolehdi ilmanvaihdosta, THL ohjeistaa.

– Samat varotoimet pätevät kaikkiin hengitystieinfektioihin. Tärkeää niiden ehkäisyssä on, ettei lähde sairaana esimerkiksi kyläilemään jouluksi. Itse kukin voi näin suojata etenkin riskiryhmiä, kuten vanhuksia, sanoo THL:n ylilääkäri Tuula Hannila-Handelberg tiedotteessa.

THL on päivittänyt kansalaisille suunnattuja koronaohjeitaan siten, että verkkosivujen koronasisältöjä on yhdenmukaistettu muiden infektiotautien sivuja vastaaviksi.

Perustietoa koronaviruksesta ja koronataudin oireista löytyy vastedes koottuna tiiviisti yhdelle verkkosivulle. Ohjeita kaikenlaisten hengitystieinfektioiden ehkäisyyn on keskitetty yhdeksi kokonaisuudeksi.

– Koronavirukseen kannattaa suhtautua kuten muihinkin hengitystieinfektioihin. Juuri koronavirusta koskeville erityisille ohjeille ei enää ole tarvetta, Hannila-Handelberg toteaa tiedotteessa.