Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ostitko matkan joltain näiltä sivustoilta? Toimi näin – Yksi Euroopan suurimmista matkavaraajista konkurssissa

Matkapalveluita välittäneen Otravon konkurssi voi vaikuttaa myös suomalaisiin kuluttajiin. Useita verkon matkavaraussivustoja omistava Otravo meni konkurssiin joulukuussa. Yritys oli yksi alan suurimmista toimijoista Euroopassa.

Otravon sivustojen kautta pystyi varaamaan lentoja sekä majoitus- ja autonvuokrauspalveluita. Sen brändejä olivat Travelgenio.com, Tripmonster.com, Travel2be.com, Vliegtickets.nl, Vliegtickets.be, Flygstolen.se, Greitai.lt, Bookinghouse.ee ja Flysiesta.lv.

Konkurssin vuoksi Euroopan kuluttajakeskusten verkosto (ECC-Net) ei voi enää sovitella näitä välittäjiä koskevia kuluttajariitoja, verkosto tiedottaa.

Kuluttajan asema konkurssitilanteessa on useimmiten heikko.

Otravon tiedotteen mukaan niillä kuluttajilla, jotka ovat jo saaneet tilaamansa liput, ei ole syytä huoleen. ECC-Net kuitenkin kehottaa varmistamaan varauksen tilan palveluntarjoajalta eli esimerkiksi lentoyhtiöltä tai majoitusliikkeeltä.

Myös mahdolliset varauksen muutokset tai maksun palautuspyynnöt pitää sopia suoraan palveluntarjoajan kanssa, koska Otravon omat asiakaspalvelut eivät enää toimi.

Jos tilattua palvelua ei ole tullut, paras tilanne on niillä, jotka ovat maksaneet luottokortilla. Luotonantajan on palautettava maksu. Pankkikortilla maksaneiden kannattaa olla yhteydessä omaan pankkiin. Jotkut pankit palauttavat myös nämä maksut.

Jos maksua ei saa muuten takaisin, vaihtoehtona on vielä esittää palautusvaatimus konkurssipesälle Alankomaihin.

– On hyvä kuitenkin tiedostaa, että kuluttajan asema konkurssitilanteessa on useimmiten heikko. Myös itse menettelyssä voi kulua jopa useita vuosia, ECC-Net kertoo tiedotteessa.

Vaatimus konkurssipesälle kannattaa sen mukaan tehdä ensitilassa. Vaatimus pitäisi esittää D.J. van Dongenille (De Vos & Partners), osoitteeseen crediteuren.otravo@devos.nl