Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi: Sipoossa epäilty koulu-uhkaus, mahdollinen uhkailija sai jäädä kouluun

Itä-Uudenmaan poliisi tiedottaa saaneensa tänään perjantaina tiedon, että Sipoon Nikkilän Sydämen koulukeskukseen kohdistui koulu-uhkaus. Sipoon Sanomat sai koulusta tiedon, että kyseessä oli ruotsinkielinen Kungsvägens skola.

Poliisi ilmoittaa ottaneensa kiinni ja puhuttaneensa epäillyn uhkailijan. Puhutuksen jälkeen poliisi katsoi, että kyseinen oppilas voi jatkaa vapaana eikä perusteita kiinnioton jatkamiselle ollut. Tällä hetkellä ei siis ole poliisin tiedossa, että koululle olisi kohdistunut todellista uhkaa.

– Poliisi ei löytänyt epäillyltä uhkailijalta asetta tai muutakaan mahdollista tekovälinettä, joista on liikkunut huhuja. Tällä hetkellä näyttää siltä, että uhka ei ollut konkreettinen. Epäselvää on myöskin se, onko uhkausta tosiasiassa edes tehty, kertoo komisario Altti Pirinen.

Koulunkäynti koulukeskuksessa jatkui normaalisti ja poliisi poistui paikalta. Poliisi jatkaa asian selvittämistä eikä tiedota asiasta tässä vaiheessa enempää.

Oppilaiden vanhemmille lähetettiin iltapäivällä niukkasanainen Wilma-viesti, jossa puhuttiin vain välikohtauksesta ja kerrottiin poliisin olleen paikalla. Lisäksi vanhemmille kerrottiin tilanteen olevan jo ohi.

Poliisi muistuttaa, että kaikki uhkaukset otetaan vakavasti. Valtakunnallisesti poliisin tietoon on viime vuosina tullut paljon koulu-uhkauksia. Poliisi ottaa aina kaikki kouluihin kohdistetut uhkaukset vakavasti ja tutkii ne perinpohjaisesti. Koulu-uhkien selvittämisessä poliisi tekee myös yhteistyötä sosiaalitoimen ja terveydenhuollon kanssa.