Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viimeinen äänestysviikko alkoi Vuoden sipoolainen -kisassa – kamppailu voitosta on ennätystiukka

Vuoden sipoolainen -kisa on edennyt loppusuoralle, sillä käynnissä on kilpailun viimeinen äänestysviikkoa.

Viimeinen äänestyspäivä on sunnuntai 5. helmikuuta.

– Näyttää siltä, että tällä kertaa voitosta käydään erityisen tiukka kisa. Kahdella tähän mennessä eniten ääniä saaneella on vain muutaman äänen ero, Sipoon Sanomien päätoimittaja Ulla Yliherne paljastaa.

Maaliviivan häämöttäessä edessä, näyttää siltä, että myös kamppailu kolmos- ja nelossijasta käydään kahden seuraavan ehdokkaan välillä.

– Mitään ei ole kuitenkaan vielä ratkaistu ja viimeiset äänestyspäivät voivat keikauttaa kilpailun lopputulosta suuntaan jos toiseen. Siksi viimeistään nyt kannattaa antaa oma tukensa omalle ehdokkaalle, jos sitä ei ole vielä tähän mennessä tehnyt, Yliherne kannustaa.

Viime vuonna Vuoden sipoolainen -kisassa annettiin yhteensä 1 300 ääntä. Yliherneen mukaan tämä määrä on jo ylitetty.

– Tähän mennessä äänimäärässä laskettuna ennätysvuosi oli vuosi 2021, jolloin ääniä kertyi yhteensä 2 240. Tällä kertaa ennätyksiä rikotaan jälleen, Yliherne paljastaa.

Tutustu Vuoden sipoolainen -ehdokkaisiin ja äänestä klikkaamalla TÄSTÄ.

Vuoden sipoolaisen tulee olla henkilö, yhdistys, yritys, seura tai jokin muu taho, joka on tehnyt Sipoota tai sipoolaisuutta myönteisellä tavalla tunnetuksi.

Tällä kertaa ennätyksiä rikotaan jälleen.

Tällä kertaa ehdolla on yhdeksän ehdokasta. He ovat:

Vipukirveen keksijä Heikki Kärnä, jonka valintaa äänestäjät ovat perustelleet muun muassa näin:

– Aktiivinen, innovatiivinen laajan elämänkokemuksen omaava mies paikallaan, joka on saanut myös kansainvälistä näkyvyyttä.

Ukrainalaisten sotapakolaisten eteen hyväntekeväisyys- ja avustustyötä Natali Panchuck, jonka voittoa on perusteltu esimerkiksi näin:

– Hyvyyttä ei ole koskaan liikaa, jos edes riittävästi. Meidän muiden on helppo unohtaa sodan kauhut, mutta Natali on tehnyt pyyteettömästi ja väsymättä töitä tehdäkseen hyvää, ja ansaitsee tekemästään työstä tunnustusta.

Yrittäjä ja sisustussuunnittelija Merja Varvikko, jonka tukijoukot perustelevat Varvikon valintaa näin:

– Merja luo lämpöä ja kulttuuria Sipooseen. Merja on luonut paikan, missä ihmiset voivat kokoontua ja tulla paikalle yksin tai yhdessä, kaikki saman pöydän ääreen sukeltamaan mitä mielenkiintoisimpiin keskusteluihin.

Nuoren musiikkiguru Eeti Erätulen valintaa Vuoden sipoolaiseksi äänestäjät perustelevat näin:

– Eeti on Sipoon nuorille täydellinen esimerkki menestystarinasta. Eeti tekee jotain, mitä rakastaa ja vieläpä menestyy. Nuorissa on tulevaisuus ja juuri tällaisia suunnannäyttäjiä tarvitaan.

Frisbeegolf-aktiivi Juha Kytön kannatusjoukot perustelevat hänen valintaansa voittajaksi esimerkiksi näin:

– Juha on tekijä ihminen, joka on tehnyt paljon enemmän kun kuvaustekstissä annetaan ymmärtää. Pelkästään Sipoossa Juha liikuttaa tuhansia ihmisiä. Sipoon ulkopuolella Juha on rakentanut koko frisbeegolf-lajia paremmalle tasolle kilpailutoiminnan ja mediatuotannon kautta.

Ravintola Tilan ravintoloitsijana tunnettu Kaisa Rantama saa äänestäjiltään muun muassa tällaista kiitosta:

– Kaisa on huippu omalla alallaan. Hän on luonut paikan jonka maine kiirii ja saa ulkopaikkakuntalaiset tulemaan Sipooseen. Liikkumaan luonnossa ja syömään hyvin.

Rallikartturi Reeta Hämäläistä äänestäneet perustelevat valintaansa näin:

– Nyt on aika muistaa kuinka mahtavan meriittiin Reeta on yltänyt. Moni mieskään ei samaan yllä. Lisäksi hän on osoittanut sitkeyttä ja taistelutahtoa sekä upealla tavalla on esimerkkinä kasvavalle nuorisolle, että voi olla oma itsensä ja toteuttaa omia unelmiaan.

Yritysjohtaja Jerker Hartwallia äänestäneiden mielestä hänen tuli voittaa, koska:

– Jerker johtaa kansainvälistä, vanhaa sipoolaista yritystä ansiokkaasti. Hän on myös aktiivinen kyläyhteisön kehittäjä. Aina kohtelias ja avulias. Omaa sydämen sivistyneisyyttä.

The Voice of Finland -kisassa Sipoota edustaneen Olle Grandqvistin voittoa äänestäjät petaavat näin:

– Hän on maanläheinen ja rehti tyyppi joka edustaa juuri sitä mitä sipoolaisuus tarkoittaa.