Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ihminen pelastettiin avannosta Sipoossa

Pelastuslaitos sai perjantaina kello kymmeneltä hälytystehtävän Etelä-Sipooseen. Merivartiosto vinssasi henkilön avannosta ja kuljetti hänet jatkohoitoon. Paikalla oli useita pelastuslaitoksen ja ensihoidon yksiköitä.

Hätätilanne syntyi, kun jää petti Sipoon saaristossa jalan liikkeellä olleen miehen alta. Suomenlahden merivartiostosta kerrotaan, että nopeasti tehty hätäilmoitus oli ensiarvoisen tärkeässä roolissa, jotta henkilö pelastui.

Paikalla oli pelastuslaitoksen yksiköitä sekä Vartiolentolaivueen rajahelikopteri.

– Henkilö oli pystynyt pitämään itsensä jään reunalla naskaleilla, ja helikopteri sai vinssattua hänet kyytiin. Hänet kuljetettiin jatkohoitoon Meilahteen, Suomenlahden merivartiostosta kerrotaan.

Tapahtumapaikka oli merivartioston mukaan Sipoon selän pohjoissaaristossa, Gumbostrandin eteläpuolisella saaristoalueellla.

Merivartioston twiitin mukaan mies ehti olla avannossa noin puoli tuntia. Hänellä oli onnekseen mukana kaveri, joka pystyi kertomaan hätäkeskukselle tarkan paikan. Kaksikon mukana oli myös koira.

– Hälytyksestä 35 minuuttia ja mies luovutettu jatkohoitoon, merivartiosto twiittasi.

Pelastuslaitoksen yksiköt evakuoivat heikoilta jäiltä miehen kaverin sekä koiran ilmatyynyaluksella.

Artikkeliin on lisätty tietoa 10.2.2023 klo 13.38