Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

AKT:n lakko vaikuttaa biojätteiden noutoon Sipoossa – myös sekajätekeräys takkuaa urakoitsijan konkurssin vuoksi

Keskiviikkona alkanut AKT:n lakko vaikuttaa jätekuljetuksiin Rosk’n Rollin toimialueella, kerrotaan yhtiön tiedotteessa. Sipoon osalta tyhjentämättä jäävät biojätteet.

Myös sekajätteen tyhjennykset ovat osittain myöhässä Sipoossa.

Jäteastian täytyttyä omakotitaloissa voi varastoida jätteitä jonkin aikaa omalla kiinteistöllä, esimerkiksi varastossa tiiviisti pakattuna. Biojätettä voi tilanteen vaatiessa laittaa kohtuullisia määriä sekajäteastiaan.

Lakon lisäksi jätekuljetuksissa on ongelmia sen vuoksi, että kuntien jätelaitosten urakoitsijana toiminut Jätehuolto Laine Oy on keskeyttänyt toimintansa ja jättänyt konkurssihakemuksen.

Kun jätteet tullaan jälleen keräämään, voi jäteastian viereen seuraavan tyhjennyksen yhteydessä jättää lisäjätesäkin maksutta. Myös jäteasemat ovat käytettävissä; sekajätteen vieminen jäteasemalle maksaa, mutta pakkausjätteitä voi viedä maksutta.

Niille asiakkaille, jotka ovat jättäneet Rosk’n Rollille matkapuhelinnumeronsa, lähetetään tekstiviestit väliin jäävistä tai myöhästyvistä tyhjennyksistä.

Lakon on ilmoitettu kestävän toistaiseksi viikon ajan eli 21.2. asti. Lakon päätyttyä kestää jonkin aikaa ennen kuin väliin jääneet jätekuljetukset saadaan kurottua kiinni.