Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Liikenteessä kuoli historiallisen vähän ihmisiä, mutta nuoret autoilijat ovat poikkeus

Viime vuonna tieliikenteessä kuoli vähiten ihmisiä koko tilastointihistoriassa, 189. Tämä ilmenee Tilastokeskuksen ennakkotiedoista, joista kertoo Liikenne- ja viestintävirasto Traficom tiedotteessaan.

Hyvä kehitys ei kuitenkaan koske nuoria autoilijoita. 17–20-vuotiaita autoilijoita menehtyi viime vuonna liikenteessä 13, kun viiden edellisen vuoden keskiarvo oli 11.

Nuorten moottoripyöräilijöiden kuolemat vähenivät: heitä kuoli 2, kun viiden edellisen vuoden keskiarvo oli 6. Nuoria mopoilijoita ei kuollut viime vuonna yhtään, kuten ei edellisenäkään.

Viime vuonna kuolleista autoilijoista 3 oli poikkeusluvalla ajaneita 17-vuotiaita.

– Ajokorttilain uudistuksen seurantatutkimus osoitti, että 17-vuotiaiden todennäköisyys joutua henkilövahinko-onnettomuuteen väheni, vaikka yhä useammalla 17-vuotiaalla on henkilöauton ajokortti, sanoo tiedotteessa Traficomin erityisasiantuntija Elina Uusitalo..

Viime vuonna jo 31 prosenttia ikäluokasta hankki poikkeusluvan, kun luku edellisenä vuonna oli 27 prosenttia.

– Etenkin Etelä-Pohjanmaalla osuus on merkittävä, jo 60 prosenttia 17-vuotiaiden ikäluokasta on suorittanut henkilöauton ajo-oikeuden ikäpoikkeusluvalla.

B-ajokortin viime vuonna saaneista lähes puolet (47 prosenttia) oli 17-vuotiaita.