Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hovioikeus: United Brotherhood on järjestäytynyt rikollisryhmä – Tällaisia rangaistuksia tuli laajassa rikosvyyhdissä

United Brotherhood on laissa tarkoitettu järjestäytynyt rikollisryhmä ja rikosten tekeminen osana jengitoimintaa on rangaistusten koventamisperuste. Näin näkee hovioikeus tänään keskiviikkona antamassaan tuomiossa.

Hovioikeuteen tulleessa jutussa oli kyse rikosvyyhdistä, johon kuului muun muassa useita törkeitä huumausainerikoksia, törkeitä ampuma-aserikoksia, ryöstöjä, törkeitä kiristyksiä ja törkeitä varkauksia. Asiakokonaisuuteen kuului myös useita törkeitä talousrikoksia.

Syytettyinä oli useita jengin jäseniä.

Hovioikeus tuomitsi United Brotherhoodin johtajan kaikkiaan 9 vuoden ja 8 kuukauden pituiseen vankeusrangaistukseen. Rangaistus pysyi samana kuin käräjäoikeudessa, vaikka hovioikeus hylkäsi esimerkiksi osan huumerikoksista. Toisaalta hovioikeus katsoi johtajan syyllistyneen joihinkin ampuma-aserikoksiin, joiden syytteet käräjäoikeus oli hylännyt.

Muut jengiläiset saivat rangaistuksekseen vankeutta 4 kuukaudesta 6 vuoteen 6 kuukauteen. Hovioikeus hylkäsi kolmen vastaajan syytteet.