Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HSL alkaa periä palvelupisteen käytöstä maksua – Katso tästä koko hinnasto

Maksulliseksi tulee muun muassa opiskelija-alennuksen tai kausikortin lataamisesta. Tavoitteena on HSL:n mukaan vähentää ruuhkia.

HSL tekee palvelupisteessä asioimisesta osittain maksullista kesäkuun alusta lähtien.

Palvelumaksua peritään tiedotteen mukaan HSL-kortin lataamisesta tai asiakasryhmän päivittämisestä, jos asiakkaalla on mahdollisuus hoitaa ne itsepalveluna. Asiakasryhmän päivittämistä on esimerkiksi opiskelija-alennuksen tai työmatkaedun lataaminen kortille. Esimerkiksi eläkeläisalennuksesta maksua ei peritä.

Maksua ei peritä myöskään sellaisista palveluista, jotka ovat tarjolla vain palvelupisteessä.

Kausilipun lataaminen HSL-kortille maksaa jatkossa 5 euroa, opiskelija-alennuksen 8 euroa. Katso koko hinnasto jutun lopussa olevasta tietolaatikosta.

Palvelupisteen työntekijät auttavat HSL:n mukaan automaatin, verkkosivujen ja HSL-sovelluksen käytössä maksutta.

Palvelumaksujen laajentamisella pyritään HSL:n mukaan vähentämään ruuhkia ja tarjoamaan parempaa palvelua niille, joiden on pakko asioida palvelupisteellä.

Viime vuonna asiakaspalvelu ruuhkautui ajoittain pahasti, kun palvelupisteessä asioi vuoden mittaan kaikkiaan liki 176 700 asiakasta.