Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kissa putosi puusta kesken pelastustoimien Sipoossa ja loukkaantui vakavasti

Puuhun kiivennyt kissa joutui lintujen nokkimaksi.

Itä-Uudenmaan pelastuslaitos sai hälytyksen Sipoon Katajatielle eläimen pelastustehtävään sunnuntai-iltapäivällä puoli neljän aikaan. Naakat nokkivat puussa ollutta kissaa, joka oli oudossa asennossa ja sitä päätettiin lähteä pelastamaan alas.

– Yleensä kissa jätetään puuhun ainakin kolmeksi vuorokaudeksi, mutta nyt katsoimme sen asennon perusteella, että se on jäänyt kiinni, ja sitä ryhdyttiin hakemaan alas, kertoo päivystävä ylipalomies Dan Lundström Itä-Uudenmaan pelastuslaitokselta.

Kissaa lähdettiin pelastamaan tikkaiden avulla. Kissa lähti kuitenkin puussa kiipeämään ylöspäin ja putosi alas. Matkalla se saattoi osua oksiin eikä ehtinyt kääntyä oikein päin. Kissa mätkähti maahan ja jäi makaamaan siihen vakavasti loukkaantuneena. Omistajat lähtivät viemään kissaa eläinlääkäriin.

– Ensimmäinen kerta 35 vuoden aikana, että kissa loukkaantuu. Paljon korkeammaltakin on monta kissaa tullut pelastettua, pohtii Lundström harmissaan.