Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Oikaisu: Söderkullan purjevalojen hinta olikin yli 40 000 euroa

Söderkullaan asennettujen purjevalojen hankinta- ja asennushinnaksi uutisoitiin yhteensä 29 000 euroa Sipoon Sanomien verkkosivuilla 24.5.2023 ja printtilehdessä 25.5.2023. Hinta oli virheellinen.

Sipoon kunnanpuutarhuri Kari Ojamies tarkentaa, että purjevalojen hankintahinta oli tarkalleen 29 440 euroja, jonka lisäksi kunta maksoi erikseen valojen asennus- ja sähkötöistä 10 645 euroa. Söderkullaan kausivaloiksi viime vuonna hankitut valokoristeet maksoivat siten sipoolaisille veronmaksajille yhteensä 40 085 euroa.

Söderkullan kausivalot valittiin viime kesänä kuntalaisäänestyksessä kolmesta eri vaihtoehdosta. Sittemmin ne asennettiin Uudelle Porvoontielle Söderkullantien ja Amiraalintien välille.

Veneen purjetta muistuttavien katuvalojen tekijä on helsinkiläinen Bergent Oy, joka tunnetaan esimerkiksi Tuomaan Markkinoiden valaistuksen suunnittelusta ja toteutuksesta, Esplanadin jouluvalaistuksesta sekä Järvenpään kaupungin jouluvalaistuksesta.

Kausivalojen ylläpidosta vastaa Sipoon kunta.