Ajassa: Ei ihan mikä tahansa musta vasikka – Sysmässä kasvaa harvinaista ja kallista karjaa: japanilaisen wagyun lihaa pidetään maailman parhaana

Hinomaruksi ristitystä hiehosta toivotaan useita uusia wagyu-jälkeläisiä kasvattamaan suomalaista kantaa. Katja Luoma

Sysmäläisellä kesälaitumella vaeltaa joukko vaaleita nautoja. Useimmilla on vierellään valkoinen vasikka, mutta muutaman lehmän vasikka on musta. Pienet mustat vasikat ovat maailmankuulun wagyu-karjan edustajia eli japanilaisia nautoja.

Haluatko lukea koko jutun?

Tilaa digi ja lue juttuja rajattomasti.

Tilaa 1 kk 1 € Tilaa 3 kk 5 €/kk

Digitilauksen sisältö

  • Sipoonsanomat.fi-verkkopalvelun rajaton käyttöoikeus vuoden jokaisena päivänä
  • Näköislehti
  • Uutissovelluksen ja päivän lehti -sovelluksen käyttöoikeus (iOS ja Android)
  • Lukuoikeus sinulle ja kolmelle perheenjäsenellesi