Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ruoka | Espanjassa ahdetaan suu täyteen rypäleitä, Boliviassa piilotetaan kakkuun kolikko – vuoden vaihtumiseen liittyy hauskoja ruokaperinteitä

Maailmalla on monenlaisia vuodenvaihteeseen liittyviä ruokaperinteitä.

Kun kello lähestyy vuoden viimeisenä päivänä keskiyötä, espanjalaiset ottavat käteensä kipollisen viinirypäleitä. Kellon lyödessä kaksitoista kertaa pitää jokaisella kellonlyömällä panna suuhun yksi viinirypäle. Jos rypäleet saa mahtumaan kerralla suuhun ja syötyä, se tuottaa onnea tulevalle vuodelle.

Cotechino-makkara linsseillä on perinteinen italialainen uudenvuoden annos. Sen uskotaan tuovan onnea etenkin raha-asioissa. Myös Brasiliassa syödään vuodenvaihteessa linssejä, jotka symboloivat sielläkin rahaa.

Leivonnaiset kuuluvat uudenvuoden juhlintaan Boliviassa. Osaan leivonnaisista piilotetaan kolikoita. Pennosen löytäjälle on luvassa onnellinen tuleva vuosi. Monessa muussakin maassa vuodenvaihteen juhlaan kuuluu kakku ja sinne piilotettu raha.

Filippiiniläiset asettavat uudenvuoden juhlapöytään tarjolle paljon pyöreitä hedelmiä. Niiden uskotaan tuovan onnea tulevaan vuoteen, kuten myös pilkullisiin vaatteisiin pukeutumisen.

Japanissa juhlapöytään katetaan keskiyöllä perinteisesti tattarista valmistettuja soba-nuudeleita. Pitkät nuudelit symboloivat pitkäikäisyyttä ja vaurautta.

Seitsemän aterian syöminen uudenvuodenaattona on virolainen perinne. Ajatuksena on varmistaa hyvinvointia ja yltäkylläisyyttä tulevaksi vuodeksi.

Saksassa ja Itävallassa koristellaan pöytä pienillä marsipaanipossuilla. Glücksschwein-herkut tuovat onnea.

Lähteet: bbc.co.uk, cnn.com; italian-traditions.com, travelandleisure.com, dubeat.com