Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ÅIF:n miesten ahdinko jatkui Salibandyliigassa – OLS antoi kylmää kyytiä sipoolaisille Oulussa

Ådalens Idrottsföreningin (ÅIF) miesten edustusjoukkueelle tarjottiin kylmää kyytiä Oulussa Salibandyliigan runkosarjan vierasottelussa. Sipoolaiset hävisivät selvästi Oulun Luistinseuralla (OLS) 10–4 (0–1, 4–1, 6–2) lukemin.

Sipoolaisten maaleista vastasivat joukkueen ykkösketju. Antti Huovinen teki joukkueelleen kaksi maalia. Muut tehopisteet menivät Miro Herlinille (0+1), Petri Kuituselle (1+2) ja Atte Huoviselle (1+1). ÅIF:n miesten edustusjoukkueen päävalmentaja Sebastian Freudenthal harmitteli suurilukuista tappiota.

– Ekassa erässä onnistuimme pitämään oma päämme puhtaana. Iso kiitos siitä kuuluu maalivahdimme Arttu Puskalle. Meillä oli myös ekassa erässä nöyrää ja kurinalaista puolustuspelaamista, Freudenthal sanoo.

– Tokassa erässä meidän pelimme hieman katosi, ja OLS pääsi kyllä turhan helpolla johtoon. Maalipaikat oli varmasti meidän eduksemme, mutta siinä missä meillä enemmän onnea ekassa erässä, kääntyi onni sitten tokassa meitä vastaan.

Vaikka ÅIF on välillä pelannut vauhdikasta salibandya, on joukkueella paljon parannettavaa liigatasolle.

– Meillä on edelleenkin ensinnäkin paljon parannettavaa maalinteossa. Samalla myös tappioasemassa pelaaminen on välillä tuskaa meille, Freudenthal toteaa.

ÅIF:lla on runkosarjasta jäljellä vielä kolme ottelua. Seuraava ottelu pelataan 21.2. perjantaina kotona, Sipoon Nikkilän monitoimihallilla, kun vieraaksi tulee Espoon Oilers. Ottelu alkaa kello 18. Viimeinen vierasottelu pelataan vastaavasti Jyväskylän monitoimitalolla, jossa ÅIF lähtee haastamaan Happeeta. Sipoolaisten taival Salibandyliigan runkosarjassa päättyy kotiotteluun, joka käydään Sipoo Areenalla. Silloin vastaan tulee kivikova Nokian KrP. Vaikka sipoolaiset ovat tippuneet sarjan jumboksi, joukkue lähtee voittamaan kauden viimeisiä pelejään. Tavoite on sarjassa säilyminen.

– Ei auta kun taistella eteenpäin ja raapia pisteitä ensi viikonloppuna.

– Itse uskon täysin, että meillä on vielä mahdollisuus säilyttää sarjapaikka liigassa. Se oli kauden päätavoite ja siihen pyritään ihan loppuun asti täysillä.

– Etukäteen oli tiedossa, että meillä on edessä vaikea ja raskas kausi. Siinä mielessä se ei ole tullut minään yllätyksenä. Jos emme kuitenkaan pysy sarjassa, niin silloin emme ole onnistuneet siinä mitä lähdimme hakemaan kauden alussa.

– Täytyy toivoa, että saamme sairastuvalta täydennystä runkosarjan viimeisiin peleihimme, Freudenthal kommentoi lopuksi.