Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ÅIF:n naiset nappasivat Salibandyliigan lohko-B:n sarjapisteet kotimatsistaan

Lohjalaiset meinasivat päästä yllättämään sipoolaiset viimeisessä erässä.

Ådalens Idrottsföreningin (ÅIF) naisten edustusjoukkue kohtasi tiistai-iltana Lohjan Salibandyn (LoSB) naisten edustusjoukkueen kotikentällään Sipoo Areenalla Salibandyliigan lohko-B:n runkosarjan ottelussaan. Vähämaalinen ottelu päättyi lopulta kotijoukkueen voitonjuhliin 5–2 (2–0, 1–1, 2–1) lukemin.

Ottelun ensimmäistä maalia saatiin odotella aivan ensimmäisen erän viimeisille minuuteille. ÅIF:n Iida Hakulinen onnistui iskemään pallon LoSB:n maaliin, kun pelikellossa oli 19:18. Vain 17 sekuntia myöhemmin ÅIF:n Viktoria Myllylä laukoi kotijoukkueen toisen maalin, ja näin ensimmäiselle erätauolle päästiin ÅIF:n kahden maalin johtoasemassa.

Toisessa erässä nähtiin tiukkaa vääntöä, mutta viimeistely ontui varsinkin sipoolaisten päässä. Molemmat joukkueet onnistuivat kuitenkin kertaalleen erän aikana. Viimeinen erä meni vielä jännäksi, kun lohjalaiset onnistuivat kaventamaan tilannetta, vaikka ÅIF olikin iskenyt viimeisen erän ensimmäisen maalin. LoSB onnistui kuitenkin kirimään kahden maalin päähän illan emännistä, eikä kotivoitto ollut millään tavalla kirkossa kuulutettu. Varsinkin, kun ÅIF antoi siimaa LoSB:lle ylivoimalla. Ensin ÅIF:n Kaisa Kantokorpi otti kaksiminuuttisen, ja hetkeä myöhemmin Laura Karppinen 2 + 10 minuuttisen. Näin lohjalaiset pääsivät rummuttamaan peliä kahden pelaajan ylivoimalla. Sipoolaiset kestivät kuitenkin tiukan tilanteen, ja naulasivat lopulta ottelun, kun Ella-Maria Ahtiainen siirsi pallon tyhjiin.

ÅIF:n naisten edustusjoukkueen päävalmentaja Sami Vidgren oli tyytyväinen sarjapisteistä, vaikka myöntää, että peli-ilmeessä oli parannettavaa.

– Tässä pelissä tärkeintä oli voitto. Pallo olisi saanut liikkua ajoittain nopeammin hyökkäyssuuntaan, mutta toisaalta se oli kontrollissamme, Vidgren kommentoi pelin jälkeen.

– Kolmella kentällä pelitemmon pitäminen oli haastavaa, kun vaihdot venyivät. Olisi pitänyt pystyä vaihtamaan pallolla nopeammin. Maalipaikkoja oli enempäänkin, mutta tässä vaiheessa kautta vain voitot lasketaan. 4–2 johtoasemassa annoimme vastustajalle vielä mahdollisuuden tulla peliin mukaan, kun saimme kaksi jäähyä peräkkäin.

– Onneksi hoidimme alivoimapelimme mallikkaasti ja samalla Helmi Rauhala pääsi loppuajaksi maalinsuulle pelaamaan ensimmäiset minuuttinsa naisten Salibandyliigassa.

ÅIF:lla on runkosarjasta jäljellä enää kaksi ottelua. 15.2. lauantaina joukkue matkustaa Pirkkalan vapaa-aikakeskukseen kohtaamaan Pirkat. Alkusarjan viimeinen ottelu pelataan vastaavasti 22.2. lauantaina ÅIF:n kotiluolassa Sipoo Areenalla. Sarjataulukossa sipoolaiset ovat viidentenä. Joukkue on voittanut kahdeksan 13. pelaamastaan ottelustaan.

– Nyt keskitymme laadukkaaseen harjoitteluun, ja yritämme pelata vielä yhden harjoituspelin ennen seuraavaa ottelumme Pirkkoja vastaan, Vidgren kertoo.