Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ÅIF miehet kaatuivat tiukan taistelun jälkeen kotimatsissaan Seinäjoen Peliveljiä vastaan

Ådalens Idrottsföreningin (ÅIF) miesten edustusjoukkue jatkoi tappioputkeaan. Sipoolaiset olivat saaneet vieraiksi Seinäjoen Peliveljet (SPV) Nikkilän monitoimihalliin Salibandyliigassa. Seinäjokelaiset eivät kuitenkaan isäntiään kumartaneet, vaan veivät sarjapisteet mukanaan 7–10 (2–5, 4–2, 1–3).

Ottelu alkoi kotijoukkueelta surkeasti, kun SPV iski ensimmäisessä erässä viisi maalia. ÅIF maalasi kaksi kertaa, mutta oli heti takaa-ajo asemassa. Toisessa erässä ÅIF onnistuikin jo paremmin, ja iski neljä maalia, kun SPV onnistui kahdesti. Hyvästä kiristä ei kuitenkaan ollut iloa, kun vieraat iski vielä viimeisessä erässä kolme maalia, ja ÅIF onnistui vain kerran. Sipoon Patrik Korpiniemi teki kotijoukkueen hattutempun kolmella maalillaan. Tuomas Liukolampi kirjasi vastaavasti 1+2 tehopisteet.

ÅIF miesten edustusjoukkueen päävalmentajan Sebastian Freudenthal oli harmissaan pisteiden karkaamisesta hyvän taistelun jälkeen.

– Aika kaksijakoinen peli meidän joukkueellemme. Olimme alussa liian varovaisia, ja emme uskaltaneet pelata tarpeeksi eteenpäin, kun SPV antoi painetta ihan ylhäältä asti, Freudenthal kommentoi.

– Tokassa erässä sitten rupesimme uskaltamaan, ja pelasimme todella hyvän erän. Toisessa erässä olikin juuri sitä sitoutumista ja uskallusta mitä loppukaudella tarvitsemme.

– Pitää nostaa nuori Patrik Korpiniemi esille, kun B-junnuikäinen tekee SPV:tä vastaan hattutempun. Samalla totean kuitenkin kliseemäisesti, että joukkueena hävitään ja joukkueena voitetaan. Ja meillä eritoten, kun taistelemme selviytymisestä Salibandyliigassa. Sen vuoksi on elintärkeätä, että aivan kaikkien panosta tarvitaan. Samalla kaikki kantavat kimpassa sitä raskasta taakkaa olla häntäpääjengi, joka häviää huomattavasti enemmän pelejä mitä voittaa.

– Lauantai-illan ottelun lopussa tuomarit ottivat liian isoa roolia, ja päättivät antaa 2+2 minuutin jäähyn meille, kun peli oli tasoissa 7–7.

Freudenthal korostaa, että aina jää jotain parannettavaa, mutta joukkue on koko ajan oppimassa, että se olisi jatkossa parempi.

– Tiedossa tietysti oli jo etukäteen, että tämä tulee olemaan meille raskas kausi.

– Olen kuitenkin todella ylpeä, miten olemme joukkueena pystyneet pitämään treeneissä hyvää fiilistä tappioistamme huolimatta.

– Toistaiseksi olemme myös ihan kiinni omissa tavoitteissamme. Totta kai mukaan mahtuu muutama peli, mikä on jäänyt vähän hampaankoloon, mutta täytyy antaa tilaa myös sille prosessille mitä tämä liigajoukkueeksi kasvaminen vaatii.

ÅIF on sarjataulukossa toiseksi viimeisenä, Kuopion Steelersin edellä yhden pisteen turvin. Runkosarjassa on vielä viisi ottelua jäljellä. Sarjan jumbo tippuu Divariin. Seuraava matsi pelataan helmikuun eka päivä Sipoo Areenalla LASB:a vastaan.

– Lähdemme seuraavaan matsiimme ihan samalla tavalla kuin kaikkiin muihinkin matseihin tähän asti. Sitoutumalla ja tekemällä parhaamme. Tietysti huomioimme aina vastustajan pelitapaa ja pelisysteemiä, mutta pidämme kiinni omasta identiteetistämme pelata.

– Kaikki on vielä täysin omissa käsissämme. Tavoite kaudelle oli säilyä sarjassa. Tavoitteissa pysytään loppuun saakka, ja sen eteen tehdään viimeiseen peliin saakka täysillä hommia.