Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ÅIF kaatui kolmannessa erässä Happeeta vastaan kotiottelussaan – kaksi ensimmäistä erää oli sipoolaisten

Sipoolaiset ovat onnistuneet nappaamaan vain yhden voiton varsinaisella peliajalla.

Ådalens Idrottsföreningin (ÅIF) miesten edustusjoukkueella on ollut kivinen alku Salibandyliigassa. Joukkue on onnistunut saalistamaan vain yhden voiton varsinaisella peliajalla, kun se kaatoi kaikkien yllätykseksi Nokia KrP:n vieraissa 19.11. Sen lisäksi joukkue on onnistunut nappaamaan yksittäisiä pisteitä muutamista otteluistaan. Lauantaina ÅIF haastoi liigan kestikastiin kuuluvan Jyväskylän Happeen Nikkilän monitoimihallilla. Ottelun isännät pelasivatkin hyvin kaksi ensimmäistä erää, mutta viimeisen erän aikana ote herpaantui, Happee pisti vastaavasti kaasun pohjaan, ja vei voiton lopulta varsin selvänumeroisesti 5–12 (3–5, 1–0, 1–7).

Happee teki ottelun ensimmäisen maalin, kun ensimmäistä erää oli kulunut kuusi ja puoli minuuttia. Kotiyleisön riemuksi 17-vuotias Oliver Sillanpää tasoitti vain hetkeä myöhemmin tilanteen. Ensimmäisessä erässä nähtiin heti kahdeksan maalia, joista ÅIF teki kolme ja Happee viisi. Sipoolaisten maalit Sillanpään lisäksi tekivät Jonathan Flinck ja Antti Huovinen. Toisessa erässä ei nähty vuorostaan kuin yksi maali, kun Atte Huovinen pamautti reikäpallon Happeen maalin Sillanpään syötöstä.

ÅIF pelasi hyvää salibandya ottelun kaksi ensimmäistä erää, ja oli vahvasti mukana pelissä. Viimeisessä erässä hyvä vire oli jäänyt kuitenkin pukukoppiin. Happee teki erän ensimmäisen maalin, ja otti heti niskalenkkiotteen sipoolaisista. ÅIF sai erässä kaksi kertaa mahdollisuuden kuroa jyväskyläläisten karkumatkaa kiinni ylivoimalla, mutta molemmilla kerroilla Happee teki alivoimamaalit. Vaikka kotijoukkueen Atte Huovinen onnistui erässä kerran siirtämään pallon Happeen maaliin, niin omissa soikin sitten senkin edestä. Näin ottelun voittajasta ei jäänyt epäselvyyttä, eikä ÅIF edelleenkään onnistunut saalistamaan täysiä sarjapisteitä.

ÅIF:n miesten edustusjoukkueen päävalmentaja Sebastian Freudenthal harmitteli ottelun jälkeen viimeisen erän hyytymistä.

– Omasta mielestäni olimme ottelussa kaksi ensimmäistä erää parempi jengi kentällä.

– Ikävä kyllä edelleen turhaudumme, kun emme saa onnistumisia, joka näkyi nyt kolmannessa erässä.

– Kun meidän selkämme suoristuu, niin ottelusta saattaa tulla rumat lukemat, ja ikävä kyllä tässäkin ottelussa kävi juuri niin.

Vaikka ottelun lukemat eivät olleet ÅIF:n kannalta mairittelevat, näkee Freudenthal ottelussa hyvääkin.

– Olimme kaksi erää parempi joukkue kentällä. Eihän se tietenkään hirveästi lämmitä, kun katsoo lopputulosta, mutta jostain pitää ottaa koppia ja suunnata katseet eteenpäin. Meidän pitää pystyä ottamaan jotain reppuun noista kahdesta onnistuneesta erästä, ja ummistaa silmät tuolle epäonnistuneelle kolmannelle erälle.

– Jos me teemme viisi maalia, niin tietyissä peleissä se voi riittää voittoon. Meidän kompastuskivemme on turhautuminen, kun ei saada paikoista palloa sisään, ja silloin selkä suoristuu, ja vastustaja pääsee rokottamaan.

– Emme ole löytäneet myöskään lääkkeitä kovaprässipelaamiseemme. Olemme keskittyneet toistaiseksi muihin juttuihin.

Sipoolaiset pelaavat seuraavan ottelunsa tulevana perjantaina Vantaan Tikkurilan Urheilutalolla Tiikereitä vastaan. ÅIF kohtasi kauden kolmannessa ottelussaan Tiikerit kotonaan Sipoo Areenalla, jolloin se nappasi voiton voittolaukauskilpailun jälkeen. Tiikerit ovat kuitenkin hyvässä vedossa. Vantaalaiset voittivat lauantaina Kuopion Welhot kotonaan 6–2 lukemin. ÅIF on sarjataulukossa toiseksi viimeisenä. Hämeenlinnan Steelers on sarjan jumbona, mutta joukkue on vain pisteen päässä sipoolaisista. Welhot ovat samoissa pisteissä ÅIF:n kanssa, mutta tämän edellä paremman maalieronsa turvin. Tiikerit ovat 11:s, kahden pisteen päässä ÅIF:sta. Sipoolaisilla onkin vakaa aikomus käydä perjantaina ryöstöretkellä Vantaalla.

– Perjantaina ei ole tarkoitus antaa yhtään pistettä Tiikereille.

– Meillä on vakaa aikomus napata Vantaalta täydet sarjapisteemme, Freudenthal painottaa.