Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Atte Huovisen maagiset kädet eivät tuoneet täyttä pistepottia – ÅIF tarjosi taistelua koko rahan edestä

Salibandyn miesten liigassa sipoolainen Ådalens IF lähti kotiluolassaan ahnaasti liikkeelle. Tasaisessa liigan jumbofinaalissa ÅIF:n ja Hämeenlinnan Steelersin välillä varsinaisella peliajalla päädyttiin tasatilanteeseen 4–4 ja mentiin lopulta jatkoajalle. Lopulta Steelers ratkaisi voiton minuutissa 4–5 (1–1, 0–2, 3–1). Piste sipoolaisille ja kaksi vieraille.

Avauserässä nähtiin kahden tarkasti pelaavan joukkueen pelitaktiikka. Pallo liikkuu pelaajalta toiselle nopeasti, eikä pelivälinettä haudota turhaan. Nousut toisen maalille olivat maltillisia ja usein laitojen kautta saatiin painopiste käännettyä.

ÅIF piti ehkä enemmän palloa, mutta Steelers yritti karvata korkealta. Molemmat joukkueet näyttivät kyllä osaavansa kääntää peliä nopeasti.

Steelers onnistui avaamaan maalitilinsä vartin kohdalla. Kotijoukkueen lievä pallollinen huolimattomuus loi vieraille hyvän vetopaikan. ÅIF maalivahti Pesonen torjui pallon eteensä ja siitä vieraiden hyökkääjä tuikkasi pallon veskarin alta maaliin.

ÅIF sisuuntui selvästi ja lähti rohkeasti takaa-ajoon. Tämän kauden sipoolainen komeetta Oliver Sillanpää (2+0) huudatti kotiyleisöä nopeasti takaiskun jälkeen. Sillanpää nousi pallon kanssa hyökkäyspäähän, käytti palloa laidassa, josta Atte Huovinen (2+2) antoi syötön ja Sillanpään nopea rannelaukaus sujahti takakulmaan 1–1.

Toiseen erään kotijoukkueen ykkösketju Huovinen-Sillanpää ja Miro Herlin lähti energisenä. Kolmikon liike ja pallollinen peli tuotti aina vaarallisia tilanteita. Kotijoukkue pääsi muutamaan otteeseen heti erän alussa loistavaan maalipaikkaan.

Vedot menivät joko ohi maalin tai sitten suoraan päin vieraiden maalivahtia. Kuten monesti käy, niin toinen osaa käyttää paikkansa hyödyksi. Ottelun puolivälissä Steelers sai hyvän painostuksen löysi reiän kotijoukkueen veskarin Pesosen suojista.

ÅIF sai luotua hyviä paikkoja ja ylivoimakin oli hyvää pyöritystä, mutta. Se tärkein jäi puuttumaan, eli tasoittava maali. Vierasjoukkue onnistui aivan erän lopussa tekemään maalin epäselvän tilanteen päätteeksi. Näytti, ettei pallo olisi käynyt maalissa, mutta tuomarit hyväksyivät maalin. Tulkinnan mukaan Pesonen siirsi maalin tahallisesti maalintekotilanteessa ja siksi tuomittiin maali.

Päätöserässä Atte Huovinen käynnisti kotijoukkueen takaa-ajon. Komea veto pienessä tilassa toi kavennuksen 2–3. Kotijoukkue tiivisti puolustusta ja hyökkäsi viisaasti.

Steelers ei myynyt nahkaansa helpolla, vaan meni ylivoimalla 4–2 johtoon. Kotijoukkueen tehoduo iski seuraavaksi. Atte Huovinen tarjoili ja Sillanpää nosti kavennuksen maalin edestä.

Ajassa 58.50 syntymäpäiväsankari Atte Huovinen tasoitti pelin rangaistuslaukauksella. Hän veti pallon maaliin maalivahdin kainalon alta. Edessä oli jatkoaika ja voittolaukaus painui maaliin ÅIF:n veskarin Pesosen olkapään yli etukulmasta sisään.

– Alkoi hyvin meidän peli, vaikka ei ihan saatu maalia. Yksi maali hyväksyttiin vaikka ei ollut maali. Liian vähän saatiin pisteitä tuon nousun jälkeen. Kolmea tavoiteltiin ja ei voi olla tyytyväinen peliimme. Hyvä veto tuli jatkoajalla, mutta ei olisi saanut mennä, Pesonen sanoi.

– Tarjolla oli enemmänkin kuin piste, ei vain saatu konetta käyntiin. Hyvä nousu meiltä, mutta laatutontteja ei oikein tullut, Sebastian Freudenthal mietti.