Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ådalens Idrottsföreningin (ÅIF) miesten edustusjoukkue hävisi niukasti jatkoajalla OLS:lle – yksi sarjapiste ei paljon lämmittänyt joukkueen päävalmentajaa Sebastian Freudenthalia

Ådalens Idrottsföreningin (ÅIF) miesten edustusjoukkue nappasi viime viikon tiistaina yllätysvoiton Salibandyliigan sarjataulukon kakkosesta, Nokian Kristityt Palloilijoista. Perjantaina vieraissa tuli 7–2 tappio Espoon Oilersia vastaan. Lauantaina ÅIF jatkoi pelejään vuorostaan Oulun Luistinseuraa (OLS) vastaan. Tiukka ottelu päättyi 5–6 JA (0–1, 3–1, 2–3, 0–1) lukemiin.

Ensimmäisessä erässä ÅIF:lla oli tuhannen taalan paikka iskeä ottelun ensimmäinen maali, kun se sai rangaistuslaukauksen. Pallon taakse asettunut Jonathan Flinck ei onnistunut kuitenkaan ohittamaan OLS:n maalivahtia Vinski Kivilompoloa. Kotijoukkueella oli erässä muutenkin muutama loistopaikka iskeä, mutta viimeistely ontui. Vieraat sen sijaan tekivät ottelun ensimmäisen maalin erän puolivälissä.

Toisessa erässä illan isännätkin saivat maalihanansa auki, kun 17-vuotias Oliver Sillanpää pamautti pallon maaliin kapteeni Miro Herlinin syötöstä. Kimmo Pekkanen teki heti perään ÅIF:n toisen maalin. Vieraat onnistuivat kuitenkin tasoittamaan tilanteen. Toisen erän lopussa ÅIF pääsi myllyttämään ylivoimaa, ja Sillanpää onnistui toistamiseen.

Viimeinen erä alkoi OLS:n tasoitusmaalilla. Sipoolaiset maalasivat kuitenkin ottelun kaksi seuraavaa maalia, ja tilanne näytti kotijoukkueen kannalta herkulliselta. OLS painoi kuitenkin kaasu pohjassa loppuun saakka. Se onnistuikin kaventamaan tilannetta, ja iski kotiyleisön pettymykseksi tasoitusmaalin vain 14 sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppumista. Näin peli meni jatkoajalle, joka päättyi nopeasti, kun OLS iski voittomaalin heti jatkoajan alussa.

Sipoolaisille tarjottiin siis hopealautaselle jo toistamiseen kolmea sarjapistettä. Vaikka ottelusta jäikin yksi sarjapiste Sipooseen, ei se ÅIF:n miesten edustusjoukkueen päävalmentajaa Sebastian Freudenthalia paljon lämmittänyt.

– Yksi piste ei kyllä paljon lämmitä tämän ottelun jälkeen. Kyllä meille oli paljon enemmän tarjolla, Freudenthal harmitteli ottelun jälkeen.

– Aivan ottelun lopussa meidän otteemme herpaantui juuri ratkaisevalla hetkellä. Kuvittelimme varmaan hiukan liikaa, ja pelasimme upporikasta syöttöpeliä. Mutta nämä ovat välillä näitä.

– Meillä oli kahdeksan päivän sisällä neljä matsia, joista olimme budjetoineet kolme pistettä. Neljä saimme, mutta silti pettymys jäi OLS pelin jälkeen päälle. Meillä on omat päävastustajamme tässä sarjassa, ja OLS:lta olisi pitänyt raapia täydet pinnat meidän omassa kotiluolassamme.

ÅIF:n pelit miesten Salibandyliigassa jatkuvat 29.11., kun se kohtaa kotikentällään Sipoo Areenalla sarjajumbo Hämeenlinna Steelersin. Tämä on siis sipoolaisten niin sanottu päävastustaja, jolta pitäisi pystyä raapimaan täydet kolme sarjapistettä. ÅIF on voittanut yhden ottelun varsinaisella peliajalla, yksi voitto on tullut rangaistuslaukaisukilpailun jälkeen ja nyt OLS:a vastaan joukkue onnistui raapimaan yhden pisteen. Saldollaan ÅIF on sarjataulukossa tällä hetkellä 12.