Tällainen mies on HIFK:n uusi kapteeni – Petrell luovuttaa nauhan espoolaiselle työmyyrälle

toimitus

Helsingin IFK:n liigajoukkueen kapteeni vaihtuu. Kaudesta 2017–2018 lähtien kapteenina toiminut Lennart Petrell jatkaa joukkueen kapteenistossa, mutta C-kirjain siirtyy Jere Salliselle.

– Kapteenin C-kirjain tuo mukanaan paljon ylimääräistä vastuuta joukkueen sisällä. Halusimme tällä vaihdoksella vapauttaa Petrellin keskittymään pelaamiseen ja harjoitteluun, päävalmentaja Jarno Pikkarainen kommentoi seuransa verkkosivuilla.

– Tällä muutoksella haetaan sitä, että autetaan pelaajaa ja sen myötä koko joukkuetta, Pikkarainen jatkaa.

Sallinen pelaa HIFK:ssa ensimmäistä kauttaan. Hän edusti ruotsalaista Örebro HK:ta 2017–2019 ja oli molemmilla kausilla joukkueen kapteeni.

Sallisen tausta on Espoossa, jossa Matinkylässä nykyisin asuva, mutta Friisilässä varttunut kiekkoilija on saanut opit työhönsä. Hän uskoo, että sieltä on tarttunut mukaan periksiantamattomuus ja joukkueelle pelaaminen.

– Meidän ikäluokassamme iskostettiin takaraivoon joukkuepelaaminen ja työn tekeminen, työteliäisyys. Sallinen sanoi äskettäin Länsiväylä-lehden haastattelussa.

Kiekkoilijasanoo ottaneensa jääkiekon aina tosi vakavasti – myös nuorempana. Se on tuonut hänelle jo vuosia elannon.

– Minun pitäisi osata välillä antaa itselleni siimaa eikä olla ammattiurheilija 24/7. Nyt minulla on menossa omatoiminen harjoittelujakso. Jos lähden esimerkiksi ulkomaan reissulle, otan aina lenkkarit mukaan.

Sallinen miettii, ettei ole enää nuori ammattiinsa. Ura huipulla ei yleensä ole kovin pitkä. Kesto riippuu paljolti siitä, kuinka kroppa kestää.

– Nykynuoret tulevat lujaa, HIFK:n kanssa kahden vuoden sopimuksen tehnyt Sallinen sanoo.

HIFK on 18 kierroksen jälkeen Liigassa kahdeksantena. HIFK kohtaa perjantaina kotiyleisönsä edessä SaiPan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Kyllästyitkö Sipoonkorven ruuhkiin? Kansallispuistosta kirjan kirjoittanut vinkkaa vähemmän tunnetut kohteet ja hiljaiset paratiisit
 2. Sähköä ja lämpöä sipoolaisille tuottava biovoimala pysähtyy huollon ajaksi
 3. Sipoo jakoi vuosiavustuksia yhdistyksille liki 7 000 eurolla – eläkeläiset saivat suurimman potin
 4. "Sähköauto kulkisi tällä tuotannolla yli 10 miljoonaa kilometriä" – Sipoon jättimäiseen logistiikkakeskukseen asennetaan 4 000 aurinkopaneelia
 5. Tulipalo tuhosi kokonaan asuintalon piharakennuksen Paippisissa
 6. Kolumni: Vetävä, pitävä Sipoo
 7. Tiede: Sotahistoriaan erikoistunut arkeologi Jan Fast, 58, yrittää antaa nimen tuntemattomille sotilaille – "Hienointa olisi ollut vaikka nimi linkkuveitsessä, mutta missään ei ollut mitään viitettä"
 8. Tiede: Tapa, jonka mukaan isä saattaa tyttärensä alttarille, voi tuntua romanttiselta, mutta alkuperäinen ajatus ei sitä ole – "Ei ole perinteitä, joita olisi pakko noudattaa"
 9. Lasten ja nuorten puhelin on avoinna joka päivä 17–20 – kun murhe painaa, soita 116 111
 10. Musiikki: Tarot-muusikko Tommi "Tuple" Salmelan soololevyn ensimmäiset sanat lausuu isä, joka kuoli Salmelan ollessa kuusivuotias – "Monta itkua on vuodatettu, että voikohan tätä edes kertoa"
 11. Ruoka: Martina, 35, on vieraillut jäätelöyliopistossa Bolognassa ja syönyt alligaattoria Miamissa – "Onnistunut ruokamatka alkaa jo kotoa"
 12. Haastattelussa: Jan Vapaavuori pelkää kansakunnan menettäneen puhtinsa ja laiskistuvan – "Unohdetaan, että kakku pitää leipoa ennen kuin sen jakaa"
 13. Enkelinsiipinen hanhi jouduttiin lopettamaan – Korkeasaaren asiantuntija: Ei pullaa eikä leipää vesilinnuille
 14. Poliisi otti kiinni miehen, jota epäilee usean alaikäisen tytön seksuaalisesta ahdistelusta Kannelmäessä – Uhrit satunnaisia vastaantulijoita
 15. Koronakevät rojautti uusien henkilöautojen rekisteröinnitkin ennätyksellisen alas – sähköautojen ja hybridien suosio kasvaa edelleen

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.