Ådalens Idrottsföreningin (ÅIF) miehet eivät onnistuneet Lahdessa ryöstämään sarjapisteitä Lammin Salibandyltä (LaSB)

Ådalens Idrottsföreningin (ÅIF) miesten edustusjoukkueen päävalmentaja Sebastian Freudenthal (vas.) on kohtuullisen tyytyväinen joukkueen taipaleeseen miesten Salibandyliigassa. Arkisto/Toni Degerlund

Toni Degerlund

Ådalens Idrottsföreningin (ÅIF) miesten edustusjoukkue jatkoi pelejään sunnuntaina Lahden Suurhallissa, jossa se kohtasi Lammin Salibandyn (LaSB). Vaikka sipoolaiset haastoivat hyvin ottelun isännät, jäivät sarjapisteet lopulta Lahteen 3–0 (0–0, 2–0, 1–0) lukemin.

ÄIF:n miesten edustusjoukkueen päävalmentajalla Sebastian Freudenthalilla oli ottelusta ristiriitaiset tunteet.

– Se, että me päästetään vain kolme maalia omiin, on hyvä suoritus. Puolustimme nöyrästi ja sitouduimme ennalta sovittuun ottelusuunnitelmaan, Freudenthal kommentoi.

– Jos ei kuitenkaan tee yhtään maalia, niin ei voi oikein voittaa pelejä.

– LaSB pelasi hyvin kurinalaisesti, ja he olivat selkeästi paneutuneet tarkkaan meidän pelisysteemiin. He tekivät meidän pelaamisen vaikeaksi.

– Emme päässeet ottelussa niin hyvin niille kuningaspaikoille mitä muissa peleissä. Toki meillä tuli jotain epäonnistumisiakin hyvissä ratkaisupaikoissa.

Sipoolaiset pelaavat seuraavan ottelunsa jo keskiviikkona, kun se kohtaa vuorostaan EräViikingit Helsingin Tapanilan Energia Areenalla.

– EräViikinkejä vastaan lähdemme selvänä haastajana. Meillä ei ole kuitenkaan mitään hävittävää.

– Lähdemme oppimaan ja nauttimaan pelistä. On kivaa pelata kovia jengejä vastaan. Meillä on myös näpäytyksen mahdollisuus.

ÅIF on pelannut tässä vaiheessa miesten Salibandyliigassa seitsemän ottelua, joista se on voittanut yhden voittolaukaisukilpailun jälkeen.

– Etukäteen oli tiedossa, että me emme ole sarjan kärkikastissa, Freudenthal toteaa.

– Liigassa on eräitä joukkueita, jotka ovat harjoitelleet suhteellisen pitkään ammattimaisesti. Heillä on mukana myös erittäin laadukkaita maajoukkuepelaajia, kun meillä ei vielä ainakaan toistaiseksi ole ketään miesten maajoukkueessa.

– Tiedostamme hyvin sen, että kaikki sarjan joukkueet eivät ole meidän päävastustajia. Meillä on tietyt vastustajat, joilta meillä on tarkoitus napsia pisteet. Rehellisyyden nimissä LaSB oli yksi näistä, jolta oli tarkoitus napata sarjapisteet. Onneksi meillä on vielä ottelu kotona heitä vastaan, joten voimme maksaa kalavelat.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.