Jokerit riemuitsi upeasta voitosta – "Näytti, että meillä on mahdollisuutemme"

Sport Content

Helsingin Jokerit nappasi torstai-iltana yhden isoimmista voitoistaan jääkiekon KHL:ssä, kun se kaatoi Moskovassa hallitsevan mestarin TsSKA:n.

Jokerit pelasi lähes täydellisen vieraspelin ja voitti 3–0.

Ottelun ratkaisu nähtiin päätöserän alussa. Jokerit pääsi pelaamaan ylivoimaa ja kiekko jäi pyörimään moskovalaisten maalin edustalle, mistä Jesse Joensuu kävi iskemässä kiekon toisen kerran TsSKA:n rysään. Syöttöpisteet osumaan saivat John Norman ja Alex Grant. Norman iski lopullisen niitin vielä tyhjään maaliin vain muutama sekunti ennen loppua.

Jo toisessa erässä Jokerit lähti karkumatkalle. Ajassa 27.10 Jokerit siirtyi 1–0-johtoon. Marko Anttila jätti ja Saku Mäenalanen laukoi terävällä rannelaukauksella narripaidat johtoon. Maali oli Mäenalasen KHL-uran ensimmäinen. Osuma jäi voittomaaliksi.

Esitys oli Jokereiden kauden paras pelillisesti, vaikka ei ehkä se näyttävin.

Jokereiden leirissä oli syytäkin olla tyytyväinen.

– Kyllähän tämä itseluottamusta antaa, kun hallitsevan mestarin kaataa ja jättää nollille ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Suoritus näytti, että meillä on mahdollisuutemme ja totta kai se vaatii tällaisia esityksiä. Tämä oli niin tasapainoinen 60-minuuttinen, etten muista, milloin olisimme viimeksi tällaisen pelanneet, päävalmentaja Lauri Marjamäki ylisti omiaan Jokereiden verkkosivuilla.

Saku Mäenalasen maalia oli ehditty jo odottaa.

– Saku on tehnyt kovasti hommia ja hänen tulonsa jälkeen voitettiin heti kuusi peliä putkeen. Hänen arvonsa joukkueelle mitataan myös paljon muussa kuin pelkissä maaleissa. Uskon, että hän tekee vielä paljon tärkeitä maaleja meille, Marjamäki kehui.

Jokerit nousi voiton myötä 23 pisteeseen ja on KHL:n läntisessä lohkossa seitsemäntenä. TsSKA jatkaa tappiosta huolimatta lohkon kärkipaikalla.

Jokereiden kausi jatkuu seuraavaksi lauantaina Severstal Tsherepovetsin vieraana.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.