HJK oli sössiä eurokarsinnan FC Lahtea vastaan kotonaan – ”Onhan tää pieni almu meille”

Sport Content

HJK pääsi pälkähästä jalkapallon Veikkausliigan eurokarsintapelissä FC Lahtea vastaan keskiviikkona. HJK menetti 2–0-johtoasemansa, mutta voitti ottelun rankkarikisan päätteeksi 3–2.

HJK:n pelaaja Eetu Vertainen myönsi joukkueensa pelin noudattaneen ikävän tuttua kaavaa.

– On ollut ongelmia kauden aikana, että ollaan pelattu hyvä eka puoliaika ja sitten toinen on paska, tai sitten toisten päin. Ei olla saatu pidettyä meidän peliä kunnossa koko 90 minuuttista. Sama juttu kävi tänäänkin. Tyhmät maalit päästettiin, Vertainen sanoi.

HJK sijoittui Veikkausliigassa vasta viidenneksi. HJK:n onneksi sarjajärjestelmä uusittiin ja Eurooppa-liigan karsintojen paikkaa pääsee hakemaan vielä ”säälipudotuspeleistä”.

– Onhan tää pieni almu meille. Hyvä juttu, että tämmöinen tuli. Että saataisiin europaikka ensi vuodeksi, Vertainen sanoi.

Vertainen myönsi, että lähtökohta peliin oli erikoinen.

– Tietyllä tavalla vähän outo. Ei ole ollut niin hyviä tuloksia. Tänään meillä oli tosi kova taisteluilme ja joka jätkä tiesi, että meillä on viimeinen mahdollisuus lunastaa meidän paikka. Hoidettiin se loppuun asti hyvin.

HJK jatkaa pelejään sunnuntaina. Silloin vastaan tulee IFK Mariehamn, joka pudotti keskiviikkona HIFK:n.

– HIFK olisi ollut mahtavaa tiputtaa seuraavassa pelissä, mutta en mä MIFK:sta valita. Nekin on olleet meille hyvä vastustaja, Vertainen sanoi. Vertainen, 20, on suomalaisen jalkapalloilun merkittävä lupaus. Kausi 2019 on ollut häneltä merkittävä pettymys, joskin loppukaudella hän on parantanut peliään.

– Pari piikkiä olen ottanut ja päässyt taas omaksi itsekseni, Vertainen naurahti.

Vertainen myöntää, että kovat odotukset ovat vaikuttaneet negatiivisella tavalla.

– Mulla itselläni ja muillakin oli odotukset kaudelleni ehkä liian isot. Henkisesti en ollut valmis siihen. Nyt olen ollut sinut itseni kanssa, ettei ole tullut maaleja. Olen tehnyt perusduunia ja tullut taas hyväksi.

Haastattelu: Otto Palojärvi, Telia 5G-areena

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.