Suunnistajat pääsevät metsään hakemaan rasteja – omatoimirastit avaavat suunnistajille ratoja

Liikunnan merkitys korostuu juuri nyt. Suuri osa julkisista liikuntapaikoista on koronaviruksen aiheuttaman pandemian takia suljettuna. Porvoonseudun kuntosuunnistus on ollut jo vuosia yksi merkittävistä liikuttajista Itä-Uudenmaan alueella. Suunnistusseurat eivät ole jättäneet suunnistajia pulaan, vaikka kuntosuunnistus -tapahtumat perutaan toukokuun loppuun asti.

Kevät suunnistetaan omatoimirasteina, joihin voi osallistua yksin, kaverin kanssa tai perheen kesken.

OK Trianin toiminnanjohtaja Mikko Reitti korostaa, että suunnistus kuitenkin jatkuu, vaikka tulospalvelu ja samaan aikaa toteutettavat lähdöt ovat tällä hetkellä poissa käytöstä. Poikkeusjärjestelyt tarjoavat kaikille mahdollisuuden mennä metsään hakemaan rasteja itselleen sopivaan aikaan.

– Luontoon ja metsään mahtuu liikkumaan ja suunnistamaan. Omatoiminen liikkuminen on nyt se asia, johon me tulemme panostamaan. Kuntosuunnistajille tulemme rakentamaan suunnistusratoja aina viikoksi kerrallaan. Kun radat tehdään, niin niitä voi siis hyödyntää viikon. Näin ihmisiä ei ole lähdössä radalle samaan aikaan, vaan suunnistusta voi venyttää pitkälle aikavälille, Reitti sanoo.

Porvoon Urheilijat avaavat suunnistuskauden huhtikuun alusta. PU vie omia rastejaan erilaisille radoille 6. huhtikuuta alkaen. Haikkoon (Haikkoontie 220) radat on kierrettävissä omatoimisesti. Ensimmäisen tapahtuman rastit ovat maastossa ilman leimasimia viikon ajan 6.4.–13.4. välisen ajan. Kartat voi tulostaa itse Porvoon Urheilijoiden kuntosuunnistuksen sivulta internetistä.

OK Trianin kampanjan Liikettä Niveliin omatoimirastit ovat metsässä tapahtumapäivästä seuraavaan sunnuntaihin noudattaen kuntorastikalenterin päiviä ja paikkoja. Rasteilla ei ole leimasimia ainoastaan liput ja rastikoodit. Ras

Ensimmäiset LiikettäNiveliin omatoimirastit järjestetään 13. huhtikuuta Hamarin urheilukentältä.

– Tarjolla on viisi ratavaihtoehtoa, ja nyt ei tule ruuhkaa, kun lähtöä voi venyttää mielensä mukaan. Viiden euron karttamaksulla saa siiten kartan itselleen. Jos ei itse pysty karttaa tulostamaan, niin sen voi noutaa neljästä VBO:n toimipisteestä (S-Marketit Näsi, Nikkilä ja Söderkulla sekä Sale Askola) esittämällä tosite suoritetusta maksusta.

– Pitää vain ajatella positiivisesti ja metsä on turvallinen paikka liikkua. Tämä ei ole vain seurojen jäsenille, vaan siis kaikille kiinnostuneille. Sopii hyvin myös koulun etäopetukseen, Heidi Liljeström kertoo.

Trianin seuraihmiset haluavat tarjota mahdollisuuden päästä myös näissä poikkeusoloissa metsään tuulettumaan.

– Minun pääni tarvitsee ulkoilua ja metsä on minulle se henkireikä, Liljeström sanoo.

Tämän lisäksi Kokonniemessä ja Joonaanmäellä ovat kiintorastit ja Mobo karttoja Itä-Uudellamaalla. MOBO applikaation kautta löydät kartat puhelimeesi. Omatoimirastien järjestäjät kuitenkin muistuttavat vastuullisuutta. Sairaana ei lähdetä liikkumaan vaan pysytään kotona.

Kuntorastit

OK Trianin (www.rastilippu.fi) LiikettäNiveliin omatoimirastit alkavat 13.4. Hamarin urheilukentältä.

Porvoon Urheilijat https://porvoonurheilijat.fi/suunnistus/ ) ja Askolan Urheilijat ( www.rastilippu.fi ) tarjoavat omalta osaltaan omatoimirasteja.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut