Suunnistajat voivat harjoitella lajiaan toisin kuin monet muut urheilijat

Timo Pasanen

Suunnistuksen erikoisseura OK Trian on saanut lauhan talven johdosta harjoitella hyvin metsässä. Valmennuspäällikkö Otto Simosas on kuitenkin mietteliäs.

– Kaikki suunnistuksen kilpailut on alkukaudesta peruttu ja yhteisiä harjoituksia ei voi tehdä. Onneksi suunnistus on yksilölaji, niin me olemme tottuneet treenaamaan yksin. Nyt kun kuntosuunnistuksen yhteydessä saadaan rasteja metsään, niin kaikki seuran kilpailijat pääsevät hyvin rasteille.

Neljän ensimmäisen kuntosuunnistustapahtuman yhteydessä piti järjestää suunnistuskoulu. Kokeneet suunnistajat opastavat aloittelijoita kiertämällä lyhyen radan yhdessä.

– Uusien harrastajien rekrytointi on kyllä nyt täysin nollassa. Ei voi oikeastaan opettaa millään tavalla aloittelevia. Samalla tuo suunnistuskoulu ei myöskään voi alkaa.

Simosas näkee kuitenkin, että urheilijat pystyvät pitämään kuntoaan yllä, vaikkei kilpailuja olekaan näkösällä.

– Metsä on edelleenkin samanlainen ja yksin siellä on ennenkin liikuttu. Toki nyt on vaikea katsoa tulevaisuuteen tai virittää mitään kisakuntoa. Yleinen suunnistajien ilmapiiri on kuitenkin positiivinen ja nyt tehdään treenit yksin.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut