Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Porvoon Jukolaa joudutaan siirtämään vuodella – kesällä 2020 ei järjestetä lainkaan Jukolan viestiä

Suunnistuskauden kotimainen superkilpailu Jukolan Viesti koki kovan kolauksen. Rovaniemen Jukolan viesti on siirretty vuodella eteenpäin. Napapiiri-Jukolassa kilpaillaan koronaviruspandemian vuoksi vasta kesällä 2021. Eli järjestyspaikkana säilyy Rovaniemi, mutta muut jo julkaistut Jukolat siirtyvät myös.

Jo myönnetyt kilpailut ovat Mynämäen, Porvoon ja Kauhavan Jukolan viestit. Maailman suurin suunnistusviesti piti järjestetään Porvoossa 18. ja 19. kesäkuuta vuonna 2022. Kilpailun järjestelyt tehdään pääosin vapaaehtoisvoimin talkoilla ja yhteistyökumppaneiden tuki on ratkaisevan tärkeä.

Kisojen siirtämisen vahvistaa myös suunnistuksen erikoisseura OK Trian, jonka vastuulla Porvoo Borgå Jukola 2022 on edelleen.

Porvoon kisojen yhtenä ratamestarina on Pekka Vuorinen, joka tuntee Rovaniemen järjestävän seuran Ounasvaaran Hiihtoseuran tuskan.

– Aika vain loppuu heiltä nyt kesken. Jos koulut ovat toukokuulle kiinni, niin kukaan ei ehdi ennen kesäkuuta järjestämään yhtään suunnistuskilpailua. Tämä siirtopäätös oli kyllä aistittavissa, joten hyvä asia tavallaan. Porvoon osalta se tarkoittaa vain vuoden verran lisäaikaa järjestelyihin, Vuorinen sanoo.

– Hyvää on se, että yhtään myönnettyä kisaa ei jätetä väliin.

Järjestelyt Rovaniemellä olivat Vuorisen mukaan jo todella pitkällä. Jukolan viestin kartatkin oli painettu valmiiksi. Vuorinen sanoo, että suunnistustapahtuman siirtäminen teettää kuitenkin jonkin verran lisätyötä.

– Meillä Porvoossa jatketaan omaa työtämme, aivan kuten olemme tehneet tähänkin mennessä.

Hän sanoo, että siirron takia Rovaniemellä pitää käydä läpi uudestaan, ettei kisamaastoihin ole suunnitteilla suuria hakkuita ennen kesää 2021.

Porvoo sai siis nyt lisäaikaa, mutta maastoissa saattaa aina käydä jotakin yllättävää.

– Korkeuskäyrät eivät häviä, mutta hakkuita saattaa tulla. Ne vain kuuluvat tähän lajiin. Meillä Jukolan suunnittelu oli jo niin pitkällä, että kisa oli horisontissa. Homma etenee seuran ja organisaation osalta aikataulussa. Maastossa työt on jo pitkälti tehty ja kartoitus jo melkein valmis. Voimme siis nyt odottaa vielä, jos jotakin ilmaantuu.

Jukolan viestin järjestelyoikeudet: 2021 Napapiiri-Jukola, Rovaniemi, Ounasvaaran Hiihtoseura 2022 Lukkari-Jukola, Mynämäki, Liedon Parma ja Mynämäen Suunnistajat -52 2023 Porvoo-Jukola (Borgå Jukola), OK Trian 2024 Lakia-Jukola, Kauhava, Kauhavan Wisa, Lapuan Virkiä

Juttua muokattiu 1.4. kello 13.03, lisätty seuraavien juoksujen järjestäjät ja vuodet.