Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ÅIF:n miehet kaatuivat kotonaan runkosarjan viimeisessä ottelussaan Nokian KrP:lle ja tippui häviön myötä takaisin Divariin

Ådalens Idrottsföreningin (ÅIF) miesten edustusjoukkue pelasi Salibandyliigan viimeisen runkosarjaottelunsa Nokian KrP:tä vastaan kotikentällään Sipoo Areenalla lauantai-illalla. Ottelulla oli vielä panoksia sipoolaisille, koska voitolla se olisi voinut välttää suoran tippumisen Divariin. Nokialaiset iskivät kuitenkin viimeisen naulan ÅIF:n arkkuun lyömällä tulostaululle 5–14 (2–3, 2–3, 1–8) lukemat, ja näin sipoolaisten pelit miesten Salibandyliigassa jäivät yhden kauden mittaiseksi tässä vaiheessa.

Kotijoukkue pelasi tappiosta huolimatta vauhdikasta salibandyä aina ottelun viimeiseen erään saakka. ÅIF:sta maalien makuun pääsivät Miro Herlin, Oliver Sillanpää, Tuomas Liukolampi ja Miika Kosonen. Sipoolaisten tehokkain pelaaja oli Tuomas Liukolampi 2+1 tehoillaan. Herlin ja Kosonen iskivät vastaavasti 1+1 tehot. 17-vuotias salibandykomeetta, Oliver Sillanpää oli lopulta ÅIF:n kauden tehokkain pelaaja. Sillanpää tehtaili 23 pelaamassaan ottelussa 22+12 tehot, jolla hän sijoittui runkosarjan pistepörssissä sijalle 22.

Vaikka ÅIF:n taival Salibandyliigassa päättyi, näki miesten edustusjoukkueen päävalmentaja Sebastian Freudenthal ottelussa hyvääkin.

– Jos katsoo ottelun ensimmäisiä 50 minuuttia, niin olimme hyvin pelissä mukana, Freudenthal kommentoi pelin jälkeen.

– Meillä oli oikea asenne. Ainoastaan kolmen pisteen voitto varsinaisella peliajalla, olisi tuonut meille mahdollisuuden päästä karsintapeleihin. Tästä syystä olimme pakotettuja pelaamaan loppu ilman maalivahtiamme. Pelasimme siis todella upporikasta ja rutiköyhää.

– Rehellisuuden nimissä meidän fyysisyytemme ei vastaa siihen mitä Salibandyliiga vaatii. Sen vuoksi jäämme helposti jälkeen, ja selkämme suoristuu hiukan liikaa.

Freudenthal korostaa, että joukkueella ja seuralla oli hyvin etukäteen tiedossa, että ensimmäisestä liigakaudesta tulee erittäin raskas. ÅIF ei onnistunut myöskään saalistamaan pelaajamarkkinoilta niin sanotusti isoja kaloja haaviin.

– Teemme hommaa ihan harrastepohjalla. Nokialaisilla on esimerkiksi melkein pelkästään puhtaasti salibandyn ammattilaisia joukkue täynnä. Siinä on vähän huono rypistellä. Meidän joukkueessamme on työssä käyviä perheellisiä, jotka pelaavat salibandya elämän ehdoilla. Me emme elä salibandyn ehdoilla.

– Selittelyt ovat säälittäviä, mutta kyllähän tasoero näkyy, jos kyseessä on täysin harrastepohjalla toimiva joukkue, verrattuna joukkueeseen, jossa pelaa ammattilaisia.

– Meillä oli kauden aikana useimpia vieraspelejä, joihin meillä oli vaikeuksia saada joukkuetta kasaan. Raavimme näihin mukaan keskenkuntoisia äijiä, ja omia B-junnujamme.

– Kaikesta huolimatta olen hemmetin ylpeä, että treenissä ja bussissa matkatessa, joukkueessa on ollut koko ajan tosi hyvä henki päällä. Vaikka koko kausi on tullut turpaan ihan urakalla, niin joukkuehenki on ollut sillä tasolla millä se pitää ollakin.

– Meille nousu miesten Salibandyliigaan tapahtui periaatteessa pari vuotta liian aikaisin. Meillä on tulossa erittäin hyviä B-junnuja omasta seurastamme.

– Toivon, että liigakokemus kantaa hedelmää siihen, että kaverit näkevät, että miesten edustusjoukkueessa on saumaa saada peliaikaa. Meillä ei tarvitse olla 25-vuotias, että pääsee tässä tapauksessa vaikkapa pelaamaan liigaa.

– Olemme pitäneet kuitenkin hyvää huumoria peleissämme, treeneissämme ja pelimatkoillamme. Se oli viime kaudella meidän valttimme. Nyt emme saaneet itseluottamustamme aivan riittävän korkealle tasolle. Olen kuitenkin hemmetin ylpeä jätkistä, että kaikki jaksoivat tämän erittäin raskaan kauden.

– Emme saaneet koko kauden aikana kuin kaksi voittoa varsinaisella peliajalla. Kilpaurheilijalle se on kova paikka, mutta kaikki painoivat loppuun saakka tyylikkäästi. Lähdimme liigasta saappaat jalassa.