Sipoon Wolfin kasvatit Otto Somppi ja Alex Lindroos viilettävät hyvässä vauhdissa Pelicansissa – lahtelaisseura on SM-liigassa kolmantena tässä vaiheessa kautta

Jääkiekko: Otto Somppi on lainassa NHL-seura Tampa Bay Lightningin organisaatiosta lahtelaisseurassa. Alex Lindroos siirtyi vastaavasti Jyväskylän JYP:stä täksi kaudeksi Pelicansiin.

Lahden Pelicans on löytänyt oivan vireen tälle kaudelle jääkiekon SM-liigaan. Seuran riveissä viilettää kaksi Sipoon Wolfin kasvattia, 22-vuotias Otto Somppi ja 25-vuotias Alex Lindroos. Keskushyökkääjänä pelaavalla Sompilla on takanaan nyt kuusi ottelua SM-liigassa, joista hän on kirjannut kaksi syöttöpistettä. Somppi pelaa ensimmäistä kauttaan SM-liigassa. Puolustajana töitä paiskiva Lindroos pelaa vastaavasti toista kauttaan liigassa. Viime kaudella Lindroos pelasi vielä JYP:ssä, mutta siirtyi täksi kaudeksi Jyväskylästä Lahteen. Lindroos on kerännyt tilastoihinsa 72 liigaottelua, joista on irronnut 2+5 tehopisteet.

Otto Sompilla on voimassa oleva pelaajasopimus NHL-seura Tampa Bay Lightningin organisaation kanssa. Sipoolainen keskushyökkääjä on pelannut organisaatiossa tässä vaiheessa lähinnä AHL-joukkue Syracuse Crunchissa. Somppi oli myös 2019 mukana alle 18-vuotiaiden MM-kilpailuiden maailmanmestaruusjoukkueessa. Somppi palasi Suomeen maaliskuussa, kun korona alkoi jylläämään maailmalla. Silloin sipoolainen ehti pelata yhden pelin AHL-liigassa, ennen kuin sarja pistettiin poikki koronan vuoksi. Lainasopparin Somppi teki Pelicansin kanssa vastaavasti syyskuussa.

– Treenit ovat sujuneet tosi hyvin Pelicansissa, Somppi kertoo.

– Alkukauden jouduin olemaan sivussa loukkaantumisen vuoksi, mutta nyt olen taas ihan hyvässä iskussa. Loukkaannuin kauden ensimmäisissä harjoituspeleissämme.

– Nyt olen pystynyt jo treenaamaan ihan täysillä reilun kuukauden ja olen ollut loppuvuoden peleissämme mukana.

– Ekat pelini olivat vielä hiukan hakemista, mutta viimeisimmät pelit ovat menneet jo ihan hyvin. Nyt olen saanut jo aika hyvin juonesta kiinni.

– Olenkin ihan tyytyväinen omaan peliini, ja parempaa kohden olen koko ajan menossa.

Alex Lindroos debytoi viime kaudella SM-liigassa Jyväskylän JYP:ssä. Täksi kaudeksi joukkue muuttui Pelicansiin, jossa sipoolaispuolustaja onkin viihtynyt erinomaisesti.

– Onhan peli aika erilaista Pelicansissa mitä se Jypissä oli. Kyseessä on käytännössä kaksi ihan erilaista pelitapaa, Lindroos toteaa.

– Pelicansissa on enemmän suoraviivaista, hyökkäävää peliä. Jypissä oli enemmän ehkä niin sanottua ”traktorikiekkoa”. Pelicansissa pyritään ihan selkeästi enemmän hyökkäämään kaikissa tilanteissa, eikä haluta pelata alaspäin.

Olemme saaneet erinomaisen alkulähdön kaudelle.

Alex Lindroos

– Peli on siinä mielessä ihan erilaista, ja ehkä enemmän kontrolloidumpaakin.

– Itselleni Pelicansin pelityyli sopii kyllä kieltämättä paljon paremmin. Koen, että olen ihan hyvä luistelemaan, joten tykkään, että mennään koko ajan ylöspäin.

– Siihenhän se kiekko on menossa muutenkin koko ajan. Peli muuttuu SM-liigassakin koko ajan nopeammaksi.

– Siinä mielessä Pelicans on hyvä ponnahduslauta itsellenikin. Tämä on hyvä paikka kehittyä jääkiekkoilijana.

Kaksikko vakuuttaa, että lahtelaisjoukkueessa on erinomainen fiilis ja joukkuehenki päällä tällä hetkellä. Pelicans onkin sarjataulukossa kolmantena. Joukkue on voittanut kymmenen kahdestakymmenestä pelaamastaan liigaottelustaan. Neljä kertaa pisteet on tasattu ja kuusi kertaa on tullut tappio. Edellisen pelinsä Pelicans pelasi 16.12., jolloin se voitti kotonaan TPS:n jatkoajalla 3–2 JA (1–0, 0–1, 1–1, 1–0) lukemin. Seuraavan kerran Pelicans kohtaa 30.12. keskiviikkona Ilveksen Tampereella.

– Viime kaudella, kun Pelicans pelasi huonosti, en ainakaan itse osannut odottaa tällaista. Nyt olemme kuitenkin kolmansia sarjassa. Kyllähän me olemme pelanneet tosi hyvin, Lindroos kommentoi.

– Joukkueen yksi iso teema onkin, että kehitymme pelaajina joka päivä, ja meillä on jatkuva kehittyminen päällä.

– Joukkueessamme on paljon nuoria pelaajia, jotka haluavat kehittyä jääkiekkourallaan. homma onkin toiminut tosi hyvin. Koko joukkue on lähtenyt hyvin lentoon.

– Kaikilla on totta kai omat henkilökohtaiset tavoitteensa, mutta valmennus on saanut tosi hyvin joukkueen pelaamaan yhteen samaa peli. Sitä kautta olemme kehittyneet paljon myös joukkueena.

– Siinä mielessä olemme saaneet erinomaisen alkulähdön kaudelle tässä ekalla kolmanneksella.

– Joukkueellakaan ei ole tosiaan mitään konkreettista pistetavoitetta tai muuta vastaavaa. Päätavoite on, että kehittyisimme kaikki yksilöinä ja joukkueena. Että jokainen tulisi hallille ja haluaa kehittyä. Eikä tultaisi vain sen takia, että tullaan töihin. Joukkueen tavoite on jatkuva kehittyminen.

– On me hiukan mietitty sitä, kuinka paljon olisi hyvä olla kamppailuvoittoja ja turhia jäähyjä tulisi välttää.

– Pelicansissa on kuitenkin hiukan erilainen näkökulma tavoitteisiin. Olen aiemmin ollut monesti joukkueissa, joissa on ollut selkeä pistetavoite.

– Minusta tämä Pelicansin tapa käsitellä tavoitteita on kuitenkin erittäin hyvä. Tämä on ihan uusi juttu itsellenikin.

– Lähestymme menestystä ja tavoitteita ihan eri kantilta.

Sompilla on lainasoppari tämän vuoden loppuun saakka. Sipoolaishyökkääjä on viihtynyt erinomaisesti Lahdessa, mutta jatko on vielä täysin auki.

– Pitää katsoa vuodenvaihteen jälkeen, miten hommat jatkuvat, Somppi sanoo.

– Itse pelaan tietty siellä missä käsketään pelaamaan. En tiedä sen tarkemmin mikä Tampassa on tilanne, ja milloin siellä pääsisi mahdollisesti taas pelaamaan.

Oma tavoitteeni on vain parantaa kokonaisvaltaisesti omaa peliäni jääkiekossa.

Otto Somppi

– Olen kyllä viihtynyt tosi hyvin täällä Pelicansissa. Ei ole kyllä mitään valittamista Lahdesta.

– Oma tavoitteeni on vain parantaa kokonaisvaltaisesti omaa peliäni jääkiekossa.

– Alkukauteni oli sen verran rikkonainen, että haluaisin olla jatkossa johtava pelaaja SM-liigassa.

– Pelicansissa on oma jengin sisäinen tavoite, ja teema on tosiaan jatkuva kehittyminen.

– Totta kai jokainen haluaa aina voittaa, mutta ei meillä mitään virallista pistetavoitetta ole.

– Hyvän arjen ja laadukkaan pelin kautta, me olemme joka tapauksessa korkealla SM-liigassa.

Somppi tutustui jääkiekkoon jo kolmevuotiaana Sipoo Wolfin luistelukoulussa, ja viisivuotiaana hän oli jo mukana joukkueessa. Lindroos aloitti vastaavasti viisivuotiaana Wolfin kiekkokoulussa.

– Löin itseni aika myöhään läpi. Kun 18-vuotiaana menin Jypin A-junnuihin, niin en tiennyt, että minusta tulee vielä jääkiekkoilija. Lähdin vain katsomaan mihin tie vie, Lindroos naureskelee.

– En minä oikein edes tiennyt mitä vaatii olla huippu-urheilija. Kyllä minä sanon, että se on ihan kova juttu, että omista lähtökohdistani on päästy pelaamaan SM-liigaa.

– Yksi unelmani on ollut päästä pelaamaan liigaan pikkupojasta lähtien. Nuoruusvuosina, 15-18-vuotiaana pelasin alasarjoissa, enkä silloin vielä ajatellut, että jääkiekosta voisi tulla itselleni ammatti.

– Kun sain mahdollisuuden lähteä Jyväskylään pelaamana A-junnuihin, niin sieltä otin mahdollisuuden vastaan, jossa opinkin tosi samalla paljon mitä jääkiekkoilijana oleminen vaatii.

– Onhan sekin ihan siisti tarina. Ihan hirveän moni ei ole kuitenkaan esimerkiksi Sipoosta tullut liigapelaajaksi.

– Minä olen tullut liigapelaajaksi myöhemmällä iällä, ja uskon, että parhaat pelivuoteni ovat vielä kaukana edessäpäin. Uskon, että parhaat vuoteni tulee olemaan vasta joskus kolmenkympin hujakoilla.

– Kun minua vertaa, vaikka Ottoon, niin hänhän on ollut junnutähti jo alusta lähtien. Minä olen hiukan myöhäisempi, mutta kuten todettu, parhaat vuoteni ovat varmasti vasta edessä.

– Vaikka silloin 18-vuotiaanakaan en vielä tajunnut, että voisin pelata jääkiekkoa ammatikseni, niin onhan se kova juttu, että olen saanut pelata nyt ammatikseni kiekkoa.

Vaikka koronapandemia on ravistellut maailmaa, ei se ole juurikaan vaikuttanut Pelicansin pelaajien työarkeen.

– Joukkueessamme on hyvä fiilis. Meidän normiarkeen korona ei ole vaikuttanut sen ihmeellisemmin, mitä nyt joulukuussa hiukan pelejä siirrettiin eteenpäin, Somppi toteaa.

– Itse en tosin käy tällä hetkellä oikeastaan oikein missään. Ei se nyt kuitenkaan niin hirveän paljoa ole omaan elämääni vaikuttanut, muuta kuin, että sen vuoksi olen nyt Suomessa.

– Kyllähän tämä korona varmaan kaikkia vähän mietityttää. Sen vuoksi kaikkien pitää tietysti olla vastuullisia, pitää hyvät turvavälit, maskia kasvoilla julkisilla paikoilla ja yrittää välttää turhia joukkomassoja.

– SM-liigassahan korona on otettu kuitenkin hyvin huomioon, ja olemme kuitenkin pystyneet treenaamaan ja pelaamaan, vaikka nyt joulukuussa otteluita hiukan siirrettiinkin.

Lindroos nyökyttelee Sompin vieressä koronaan liittyvissä mielipiteissä.

– Onhan tämä ollut aika erikoinen kausi koronan vuoksi, Lindroos kommentoi.

– Kesällä ei päästy ollenkaan treenaamaan joukkueen kanssa. Pari kuukautta tuntuikin aika pitkältä ajalta, kun ei päästy kunnolla harjoittelemaan yhdessä, eikä pelaamaan alkuun myöskään harkkapelejä.

– kun kausi saatiin käyntiin, niin olihan alku hiukan hakemista, kun oli oltu niin monta kuukautta tauolla.

– On koronavirus jään ulkopuolellakin luonnollisesti vaikuttanut. Joukkueessa on yhteiset pelisäännöt, ja kaikki yrittää olla fiksuja, ja olla tarkkoina.

– Tällä hetkellä kaikki kavereiden näkemiset ja muut henkilökohtaiset tapaamiset ovatkin ihan minimissä.

– Maskeja käytetään tietysti julkisissa tiloissa. Ei tässä muuten ole tullut hirveästi muuta tehtyä, kuin oltua hallilla ja kotona. Välillä on käynyt kaupassa ja semmoista.

– Toisaalta sehän on ihan normaalia huippu-urheilijan elämää. Kun kausi on käynnissä, niin ethän sinä muutenkaan ehdi mitään muuta hirveäsi tehdä.

– Tietysti kavereita ja perhettä ei pysty näkemään ihan niin paljoa kuin normaalisti jääkiekon ulkopuolella. Eli jääkiekon ulkopuolinen elämä on hiukan muuttunut ja aika paljon joutuu miettimään asioita.

– Pitää ottaa huomioon, että tosi monen muunkin pelaajan kausi on kiinni tässä. Jos sinä teet jonkun tyhmän valinnan, niin moni muukin tulee kärsimään siitä.

– Meillähän ei ole tullut mitään joukkueen sisäisiä tartuntoja, joten kaikki ovat hoitaneet hommat tosi fiksusti, ja niin tietysti pitääkin hoitaa jatkossakin.

– Joukkueen harjoituksethan pyörivät ihan normaalisti. Tosin nyt, jos sinulla on ihan pieniäkin flunssaoireita tai muuta vastaavaa, kaikki menevät suoraan testiin. Aiemmin on ehkä mitattu kuume, jos on hiukan flunssaa, mutta ei sen ihmeempää.

– Nyt testeihin on tietysti pakko mennä, koska jos sinulla olisikin korona, niin sinähän olet heti eristyksissä.

Taustat

Otto Somppi

Ikä: 22 vuotta.

Seura: Tampa Bay Lightning, lainassa Pelicansissa (kasvattajaseura Sipoon Wolf).

Paras saavutus (omasta mielestä): U18 maailmanmestaruus.

Lempiruoka: Hirvikäristys.

Lempimusiikki: Kaikki käy, varsinaista lempimusiikkia ei ole.

Motto: Pitää olla nöyrä, mutta ei pidä ikinä nöyrtyä.

Taustat

Alex Lindroos

Ikä: 25 vuotta.

Seura: Pelicans (kasvattajaseura Sipoon Wolf).

Paras saavutus (omasta mielestä): Uran luominen jääkiekkoilijana.

Lempiruoka: Uunilohi ja perunat.

Lempimusiikki: Oon meidän joukkueemme DJ vieraspelireissuilla. Itse kuuntelen aika laidasta laitaan ja oon aika hyvin aallonharjalla koko ajan, ettei jätkät suutu. Räppiä tulee ehkä eniten kuunneltua omalla vapaa-ajalla.

Motto: Koskaan ei ole liian myöhäistä.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut