Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ÅIF:n miehet murskasivat O2-Jyväskylän kotiluolassaan – voitto teki hyvää joukkueen itseluottamukselle – jäljellä on vielä kolme runkosarjan ottelua

Ådalens Idrottsföreningin (ÅIF) miesten edustusjoukkueella on ollut kivinen kausi miesten Divarissa. Voitot ovat karttaneet, vaikka pallo on liikkunut ihan kohtuullisesti. Sipoolaiset saivat kuitenkin vaihteeksi riemun aiheita, kun joukkue otti makean kotivoiton O2-Jyväskylästä 11–5 (2–2, 2–0, 7–3) lukemin lauantai-illalla.

Illan vieraat aloittivat maalinteon reilun neljän minuutin kohdalla. Kotijoukkue kuittasi kuitenkin hetkeä myöhemmin Patrik Korpiniemen maalilla. Vieraat onnistuivat jälkeen kirimään, mutta ÅIF:n Markus Mitikka iski lukemat tasoihin ennen erätaukoa. Toisessa erässä ÅIF pelasi vauhdikasta salibandya, ja vastasi erän kahdesta ainoasta maalista. Maalien makuun pääsivät Atte Huovinen ja Tony Boman.

Viimeinen erä oli ÅIF:n näytöstä. Viktor Furu aloitti kotijoukkueen maalijuhlat. Furu olikin hyvässä vireessä paukuttelemalla ottelussa kolme maalia ja syöttämällä yhden.

– Pelasimme tosi hyvää peliä koko ottelumme ajan, Furu kommentoi ottelun jälkeen.

– Saimme viimeisessä erässä paljon hyvin paikkoja, ja painoimme kovaa päälle. Siitä syntyi myös hyvin maaleja.

– Meillähän on ollut vaikeita pelejä viimeisimmät ottelumme, joten tämä ottelu näytti kyllä hyvin sen mitä meidän jengimme osaa, kun peli on sellaista, kuin sen pitää olla.

ÅIF:n miesten edustusjoukkueen päävalmentaja Sebastian Freudenthal joutui olemaan ottelusta koronakaranteeninsa vuoksi sivussa. Freudenthal toimii Helsingissä opettajana, ja on joutunut karanteeniin koululla sattuneiden koronatapauksien vuoksi. Freudenthal oli niin ikään riemuissaan voitosta, mutta myöntää, että kausi ei ole mennyt kokonaisuudessaan mairittelevasti. ÅIF on pelannut Divarin runkosarjassa 23 ottelua, joista se on onnistunut voittamaan vain seitsemän.

– Olemme onnistuneet pelaamaan erittäin ailahtelevasti, Freudenthal harmittelee.

– Miesten Divari on tällä kaudella erittäin tasainen ihan hännille asti. Mikä taas näkyy niin, että pelit menevät todella ristiin. Hyvällä pelillä voimme voittaa kenet vain, kun taas huonolla pelillä häviämme kenelle vain.

Freudenthal myöntää, että seitsemän voittoa 23 ottelusta, on selvä pettymys. Tosin hän korostaa samalla, että joukkueessa on sukupolvenvaihdos käynnissä.

– Tiesimme kyllä, että nuorten ja uusien pelaajiemme sisäänajo saattaa viedä aikansa, varsinkin alkukaudesta, Freudenthal kommentoi.

– Kausi on kuitenkin pettymys tässä vaiheessa, ei käy kieltäminen.

– Meidän olisi yksinkertaisesti pitänyt vain pystyä pelaamaan paremmin. Mielestäni monessa pelissämme on toistunut sama kaava.

– Olemme pelanneet alun hyvin. Luotu paljon maalintekopaikkoja, mutta niistä ei olla laitettu palloa sisään.

– Sitten turhautuminen omaan onnistumiseen, on johtanut väkinäiseen yrittämiseen ja puolustuspään virheisiimme.

ÅIF:lla on selvästi nuorempi joukkue kuin edellisinä vuosina. Freudenthal korostaakin, että taustalla on prosessi, jolle pitää vain antaa aikaa.

– Totta kai meillä on tarkoitus voittaa myös pelejä tämän prosessimme aikana, mutta kokemusta, uskallusta ja itseluottamusta tulee ainoastaan pelaamalla ja yrittämällä, Freudenthal korostaa.

– Olen erittäin tyytyväinen tähän nuorennusleikkaukseemme, mitä olemme tehneet nyt jo muutaman vuoden ajan. Se on kuitenkin paras tapa tehdä pitkäjänteistä duunia.

– Koronatilanteen takia meidän miesten kakkosjoukkue, A-junnut ja B-junnut ovat olleet nyt tauolla, mikä ei taas missään nimessä ole helpottanut tätä prosessia. Muut joukkueet ovat tietysti myös samassa tilanteessa, ja tähänkin on vaan mukauduttava.

ÅIF on sarjataulukossa 11. Kahdeksan parasta pääsee playoff-peleihin. Sipoolaisilla on jäljellä vielä kolme ottelua, seuraava 12.2. Helsingissä Hawksia vastaan. Runkosarja päättyy 27.2. kotiottelulla Tampereen Kooveeta vastaan. Pudotuspeleihin pääsy ei ole enää täysin ÅIF:n omissa käsissä, mutta joukkue lähtee voittamaan kaikki kauden viimeiset ottelunsa.

– Kaikki kauden viimeiset ottelut ovat meille tärkeitä pelejä. Kaikista pisteistä taistellaan tosissaan, Freudenthal toteaa.

– Playoffeihin selviytyminen vaatii muilta jengeiltä hieman ristiin pelaamista, ja meiltä vastaavasti nappi suoritusta.

– Hoidetaan kuitenkin meidän osuutemme mahdollisimman hyvin ja tyylikkäästi. Katsotaan sitten runkosarjan päätyttyä mikä tilanne on.

Juttua muokattu 5.2. klo 10: Ensimmäisessä kuvassa on Markus Mitikka, ei Viktor Furu.