Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Porvoossa ja Sipoossa ehtii vielä hyvin laskettelurinteeseen – kausi jatkuu ainakin pääsiäiseen ja mahdollisesti sen jälkeenkin

Laskettelu: Tämän talven olosuhteet ovat suosineet paikallisia laskettelukeskuksia.

Talvi on ollut suosiollinen paikallisille laskettelukeskuksille, Porvoon Kokonniemelle ja Sipoon Talma Ski:lle. Lunta on piisannut, eikä laskeminen ole jäänyt ainakaan siitä kiinni. Molemmat laskettelukeskukset pitävätkin rinteensä auki ainakin pääsiäisen yli, mahdollisesti pidempäänkin, jos säät edelleen suosivat, eikä koronan myötä tule rajoituksia, jotka estäisivät tämän.

Kokonniemessä on riittänyt tänä talvena mukavasti porukkaa koronasta huolimatta. Porvoossa rinteet ovat auki täyttä häkää ainakin pääsiäiseen saakka.

– Se on jo ihan selvä, että pääsiäinen pidetään rinteet auki, Kokon Sport Oy:n toimitusjohtaja Niklas Blomander kertoo.

– Pääsiäisen jälkeen otamme päivän kerrallaan. Katsomme kuinka paljon tulevat lämpöaallot pehmentävät rinteitä, ja kuinka paljon se lopulta vähentää porukkaa.

– Nythän meillä on ollut tosi hyvä talvi, kun luonnonlunta on ollut paljon. Silloin porukkakin aina aktivoituu talviurheilulajeissa. Kyllä meilläkin on ollut ihan mukavasti väkeä tänä talvena.

– Jokaisessa asiassa on tietysti pitänyt ottaa tarkkaan korona huomioon, mutta meidän kävijämääriimme, se ei ole hirveästi vaikuttanut ainakaan negatiivisesti.

Kelit ovat olleet tosi suotuiset.

– Eihän täällä etelässä ole paljon muuta voinut tehdäkään, kuin olla ulkona. Siinä mielessä se on ehkä voinut lisätäkin hiukan meidän kävijämääriämme tänä talvena.

– Eri tapahtumien ynnä muiden järjestelyssä, on joutunut kuitenkin miettimään tarkemmin mitä voi järjestää, että homma olisi turvallista.

Myös Sipoossa ollaan tyytyväisiä valkeasta talvesta. Talma Ski:n kausi jatkuu vähintään pääsiäisen yli, ja mahdollisuuksien mukaan sen jälkeenkin.

– Hommassa on tietysti nyt aika paljon liikkuvia tekijöitä koronasta johtuen, Talma Ski:n toimitusjohtaja Vesa Pihlajaniemi korostaa.

– Sen kautta voi tulla uusia määräyksiä, jotka voivat vaikuttaa meidänkin toimintaamme. Sen vuoksi ei oikein uskalla varmuudella sanoa mitään.

– Lumien puolesta pystyisimme kyllä olemaan auki vielä pitkään pääsiäisen jälkeenkin.

– Nyt on tosin luvattu tosi lämmintä jaksoa, mutta lunta on silti rinteessä tällä hetkellä tosi hyvin, jolla pääsee kyllä tarvittaessa pitkälle kevääseen. Kaikki riippuu tietysti mahdollisista rajoituksista.

– Toki hommaa pitää katsoa kokonaisuutena, ja rinteissä pitää olla myös porukkaa, että paikkoja kannattaa pitää auki. Lämpimillä keleillä myös rinteidenhoidon määrä lisääntyy, ja siten tulee enemmän kustannuksia. Mutta jos asiakkaita riittää, niin on se silloin järkevää.

– Kausihan on ollut joka tapauksessa onnistunut, ja meidän rinteissämme on käynyt hyvin porukkaa. Kelit ovat olleet tosi suotuiset. Korona tietysti näyttelee omaa osuuttaan, mutta ehkä ihmiset ovat sitä kautta lisänneet ulkona tapahtuvaa liikkumistaan.

Kokonniemessä ja Sipoon Talmassa valmistaudutaan myös jo kovaa vauhtia tulevaan kesäkauteen.

– Meillä on kesäksi muutamia uusia suunnitelmia, mutta pitää nyt ensin katsoa miten korona vaikuttaa tuleviin suunnitelmiimme. Sen vuoksi emme kerro niistä vielä sen enempää tässä vaiheessa, Blomander kertoo.

– Alamäkipyöräilykausi alkaa tietysti heti, kun saadaan rinteet laskettelusta kiinni, ja saadaan pyöräilyreitit kuntoon. Tavoitteena on, että viimeistään 15.5. päästäisiin aloittamaan pyöräilykausi.

– Pyöräilykautta ei voi verrata talvikauteen, mutta hyvää on tietysti se, että se pyörii tässä kesällä aika itsekseen, ja kuitenkin hiukan kattaa kuluja vuoden osalta. Parempi tietysti, että on jotain toimintaa kuin, että ei olisi toimintaa ollenkaan.

– Meidän kiipeilypuistomme avautuu jälleen Vappuna. Alamäkikausi saadaan käyntiin heti, kun rinteet saadaan kuntoon, Pihlajaniemi kertoo.

– Sen lisäksi meillä on muun muassa paintballia, frisbeegolfia ja läskipyörien vuokraamista.

– Pyörien ympärillä meillä on vielä erikseen opastettua retkitoimintaa. Ryhmät ovat tietysti nyt tauolla koronan vuoksi.