Keskiviikkona taas urheillaan Sipoon Energia-kisat Nikkilän keskusurheilukentällä – IF Sibbo-Vargarnan urheilijat alkavat käynnistelemään kisakoneitaan

Sipoossa on ehditty jo pitämään yksi Energia-kisa. Aino Tapio

Toni Degerlund

IF Sibbo-Vargarna järjestää jälleen neljä Sipoon Energia-kilpailua kesän aikana. Viime torstaina oli jo ensimmäinen kilpailu Nikkilän keskusurheilukentällä, ja seuraava on keskiviikkona. Tulessa ovat oman seuran, ja muiden seurojen junnut, mutta joukkoon mahtuu kokeneimpiakin yleisurheilijoita.

Aino Tapio on S-V:n yleisurheilun some-vastaava. S-V

IF Sibbo-Vargarnan tiedottaja, ja itsekin pituushypyssä viilettävä Aino Tapio on innoissaan, kun yleisurheilukausi on saatu jälleen käyntiin.

– Toistaiseksi ei ole vielä tullut paljon mitään ihan huipputuloksia, ja kaikilta odotetaan parempia suorituksia kauden edetessä, Tapio kommentoi.

– Osa ei ole vielä edes aloittanut kauttaan, vaan liikkuu omia aikojaan.

– Omissa lajeissa on tarkoitus kuitenkin aloittaa nyt, että saa tuntumaa kilpailemiseen.

– Eljas Aalto on ollut meiltä jo Motonet Gp:ssä ja maanantaina hän juoksi päämatkallaan, 400 metrillä Paavo Nurmi Game:ssä.

– Energia-kisoissamme nähdään usein suurempia osallistumismääriä nuoremmissa sarjoissa, ja ne toimivat etenkin oman seuramme urheilijoille viikko kisoina.

Elin Mickos, Aino Tapio, Anton Kunnas, Elias Ylöstalo ja eturivissä Mikael Granqvist ja Joona Luotonen ovat valmiita kesän koitoksiin. Mia Tadic

Sipoolaisten tähtiurheilijoita ovat tällä kaudella Joona Luotonen, Eljas Aalto, Anton Kunnas, Matias Komi, Matias Tulokas, Rasmus Martin, Mikael Granqvist, Elin Mickos ja Aino Tapio. Osa ei ole vielä aloittanut kauttaan, joten kisakunto on vielä hiukan hakusessa.

– Useimmille, kauden tärkeimmät kilpailut ovat nuorten SM-kisat, Kalevan Kisat sekä SM-viestit. Myös SFI-mestaruuskisat ovat yleensä tapahtumarikkaat ja suomenruotsalaiselle seurallemme tärkeät kilpailut, Tapio kertoo.

– Omaa seuraamme ajatellen, myös LIVAL Games-kisat ovat tärkeät, koska ne ovat seuramme “isot” kisat kesän aikana.

– Sinne on myös aikaisempina vuosina saatu kovia nimiä mukaan. Viime vuonna kilpailuissa juoksi muun muassa Viivi Lehikoinen ja Samuli Samuelsson, jotka molemmat rikkoivat vanhoja kenttäennätyksiä.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut