Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tyyni 2021 keräsi frisbeegolfin Suomen parhaimmiston Sipooseen – Porvoon Olivia Kindstedt heitti pronssille

Frisbeegolf: Aiempina vuosina Yhdysvalloista on tullut mukaan lajin huippuja Sipooseen, mutta he jäivät tällä kertaa koronan vuoksi pois tapahtumasta.

Euroopan suurimman frisbeegolftapahtuman, Tyynen, pääkisa pelattiin tänä vuonna kolmella radalla, kolmena päivänä 1.–3.7. Tyynen palkintopotti oli samalla Euroopan suurin, kokonaisuudessaan 24 000 euroa. Myös pelaajamäärä oli Euroopan suurin, vaikka korona olikin verottanut hiukan kansainvälisiä huippukilpailijoita. Tapahtuman eri kisoissa oli joka tapauksessa tälläkin kertaa yhteensä noin 1000 osallistujaa, ja osallistumiskertoja kisoihin oli noin 2000. Tapahtuma alkoi 24.6. ja sai päätöksensä 4.7. Tapahtuman ensimmäinen kisa, Jussin parikisa (Jussin kisat doubles), pelattiin Sibbessä ja kisoja on ollut tämän jälkeen tapahtuman jokaisena päivänä. Tapahtumassa pelattiin kokonaisuudessaan kuudella radalla: Sibbe Disc Golfilla, Ramirent Nevas Golfilla, Ford Disc Golf Parkilla (Ford DGP), Keinukalliolla, Virvikissä sekä Porvoon Kokonniemessä. Pelaajapooleja oli yhteensä 6 (A–F).

Paikalla oli käytännössä kaikki Suomen parhaimmat lajin taitajat. Porvoon Frisbeegolfseuran Olivia Kindstedt nappasi naisten Pro Open-sarjasta pronssia. Voiton vei Oulun Frisbeeseuran kokenut Jenni Eskelinen. Porvoolainen ei ollut kuitenkaan aivan tyytyväinen himmeimpään mitaliinsa.

– Pelasin kaksi ekaa kierrostani huonosti, mutta kolmannella kierroksella alkoi jo olemaan ihan hyvää peliä, Kindstedt kommentoi.

– Itse kisasta jäi kuitenkin ihan hyvät fiilikset peliseuran ja muun toiminnan ansiosta.

– Pelaaminenkaan ei tuntunut niin pahalta, kun pystyi välissä nauramaan muiden kanssa. Vaikka mukana ei ollut nyt jenkkipelaajia tai muitakaan ulkomaalaisia, niin ei se menoa estänyt.

Pelaaminenkaan ei tuntunut niin pahalta, kun pystyi välissä nauramaan muiden kanssa.

Olivia Kindstedt

– Olikin tosi kiva, että tapahtuma kuitenkin järjestettiin. Kyseessä on erittäin hauska kisa, vaikka osallistujat olivatkin nyt suurimmaksi osaksi suomalaisia.

– Oma kisakauteni jatkuu ensi viikonlopun sekapari SM-kisoissa, ja 30.7.–1.8. Kuopion Pro Tourilla.

– Junioreiden EM-kisoihin menemisestä en ole vielä tehnyt päätöstä, mutta jos lähden sinne, niin ne ovat kauden päätavoiteeni.

– Sen lisäksi kauden päätavoitteeni on myös edelleen, että saisin pdga ratingini nostettua 900:aan ja ylikin.

Tosi hyvä tapahtuma, ja järjestäjä kehittää tätä koko ajan eteenpäin.

Jesse Nieminen

Miesten avoimessa sarjassa voiton nappasi siilinjärveläistä Vuorelan Veikot seuraa edustava Jesse Nieminen, joka oli nyt toista kertaa mukana tapahtumassa. Hän keräsi samalla kisojen isoimman rahapalkintopotin voittonsa ansiosta.

– Viimeksi olin mukana 2019, mutta silloin en pärjännyt kovinkaan hyvin. Sijoitus taisi olla jossain 15 paikkeilla. Silloin ei mennyt ihan putkeen, Nieminen kertoo.

– Olen tiennyt koko vuoden, että oma heittoni on nyt hyvällä tasolla, vaikkei se ole näkynyt tuloskortilla.

– Ekan huonon kierrokseni jälkeen, oma pelini lähti rullaamaan tosi hyvin toisella kierroksella. Toinen ja kolmas kierros menikin jo tosi hyvin, ja niillä ratkaisin lopulta voiton itselleni tällä kertaa.

– Radat olivat tosi kivat, ja oli tosi mukavaa, että kisoissa oli kolme, aika erilaista rataa. Yksi avonainen, golfkentällä pelattava rata, metsärata ja viimeisin rata semmoinen puistomaisempi.

– Tyynen konsepti on tosi hyvä, ja ainakin itse tykkään siitä tosi paljon. Kaikki järjestelyt pelaavat aina hyvin, ja täällä on hyvä tunnelma.

– Tosi hyvä tapahtuma, ja järjestäjä kehittää tätä koko ajan eteenpäin. Olen varma, että tapahtuma paranee entisestään tulevaisuudessa.

– Tämän vuoden tapahtuma onnistui erinomaisesti haastavista lähtökohdista huolimatta. Aluksi ei ollut edes varmuutta onnistuuko tapahtuma tänä kesänäkään koronan vuoksi.

– Harmi tietty, että kansainväliset huippupelaajat eivät päässeet paikalla, mutta eiköhän hekin taas tule mukaan, kun tilanne hiukan rauhoittuu.

– Kyllä minäkin tulen varmuudella taas ensi vuonna puolustamaan mestaruuttani, jos ei mitään ihan ihmeellistä satu.

– Torstaina osallistun jo seuraaviin kisoihini. Päätähtäin on tämän vuoden SM-kisoissa, jossa olisi tarkoitus kirkastaa viime vuoden SM-hopea miesten yleisessä sarjassa. Kyllähän Suomen mestaruus on kuitenkin ihan arvostettu titteli täällä Suomessa.

Kilpailut menivät niin kuin kilpailuiden kuuluu mennäkin.

Mikko Wikman

Tyyni 2021 tapahtuman ja kilpailuiden johtaja Mikko Wikman oli tyytyväinen mies, kun tapahtuma saatiin kunnialla maaliin suunnitelmien mukaan.

– Kilpailut menivät niin kuin kilpailuiden kuuluu mennäkin. Toki iso tapahtuma vaatii tarkkuutta ja paljon tekemistä, mutta kaikki meni suunnitelmien mukaan, Wikman kertoo.

– Ulkomailta ei nyt saatu kuin kourallinen kilpailijoita, joka oli tietysti iso miinus tapahtuman kannalta. Suomesta mukana oli kuitenkin käytännössä kaikki parhaat mukana.

– Hyvä maku tästä tämän vuoden kisastakin lopulta jäi. Kaikki kisat, mihin tulee osallistujia, kannattaa tietysti aina järjestää. Pelaamisen iloa on kiva katsella. Siinä mielessä voi todeta, että kannatti järjestää tänä vuonna Tyyni 2021 tapahtuma.

– Ensi kesän tapahtumaahan on käytännössä valmisteltu jo puolisen vuotta. Omasta puolestani kiitokset kaikille osallistujille ja vapaaehtoisille. Ilman heitä, tätäkään tapahtumaa ei olisi tehty.