Uusi asukas vastustaa kotitalonsa tupakointikieltoa – taloyhtiön savuttomuustavoite tuli yllätyksenä muuttopäivänä

Pähkinärinteessä sijaitseva taloyhtiö on jo kolmas Sipoossa, joka hakee terveysviranomaisilta tupakointikieltoa. Anton Soinne

Crista Lassfolk-Feodoroff

Pähkinärinteessä, Gneissinkaari viitosessa asuva Kimmo Nevanperä haluaa tuoda julki eriävän näkemyksensä taloyhtiön hakemasta tupakointikiellosta (SiSa 11.2.2021).

Hän kertoo muuttaneensa kyseiseen taloon marraskuussa ja törmänneensä tupakointikieltoon jo ennen kuin tavarat oli kannettu sisään.

– Muuttomiehillemme tultiin pihalla huutamaan, että tämä on savuton taloyhtiö ja käskettiin tien toiselle puolelle tupakoimaan, vaikka mitään virallista kieltoa ei ole edes olemassa, Nevanperä sanoo.

– En itse tupakoi eikä kukaan mukaan perheessäni, mutta en voi hyväksyä sitä, että tupakoivat vieraani käsketään hankeen tarpomaan kauas sijoitetun tuhkakupin luokse.

Hän sanoo tehneensä taloyhtiön hakemasta tupakointikiellosta kirjallliseen vastineen Porvoon kaupungin ympäristöterveydenhuollolle ja aikovansa vastustaa kieltoa vimmalla. Nevanperän mukaan taloyhtiön savuttomuustavoitteet tulivat hänelle ikävänä yllätyksenä vasta sen jälkeen, kun hän oli jo ostanut talosta osakkeensa viime vuoden marraskuussa. Taloyhtiö on hakenut tupakointikieltoa 4.1.2021.

Kimmo Nevanperä on Perussuomalaisten kuntavaaliehdokas. Hän muutti Söderkullaan Vuosaaresta.

Lue myös: Sipoolainen taloyhtiö haluaa savuttomaksi – hakee tupakointikieltoa parvekkeille ja pihoille

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut